Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Gâlceava vânătorească a mistreților din PSD

Postat la: 07.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PSD-ul lui Liviu Dragnea stă din nou pe un butoi cu pulbere. De data aceasta, artificierul de serviciu a fost baronul de Giurgiu- Nicolae Bădălău, care, dintr-odată, s-a trezit vorbind după Crăciun că Guvernul ar trebui restructurat de la 24 de ministere la maxim 17.

Imediat, a ieșit baronul de Olt, vicepremierul Paul Stănescu, și l-a pus la punct pe Bădălău, spunând că nu este oportună restructucturarea cabinetului Tudose. Opppsss! Ce faceți mai băieți? Voi doi locotenenții de încredere ai lui Dragnea nu vă mai înțelegeți? Ce l-a apucat pe Bădălău? De ce a sărit Stănescu să-l contrazică? În realitate, declarațiile acestea contradictorii în spațiul public au pornit de la o vânătoare. În ziua de Sf Ștefan, baronul Niculae Bădălău a organizat o vânătoare de mistreți pe fondul Căscioarele din nordul județului Giurgiu. La această partidă de vânat în țarc unde au fost împușcați vreo 40 de mistreți participarea a fost extrem de restrictivă, de doar șase persoane.

Cine a tras după mistreți? Cinci baroni grei din PSD și unul mai micuț, dar cu tupeu, adică Liviu Dragnea- Teleorman, Paul Stănescu-Olt, Ionel Arsene-Neamț, Dumitru Buzatu-Vaslui, organizatorul-Nicolae Bădălău -Giurgiu și baronaşul în devenire Marian Mîna-"Scheletul"-fînul lui Bădălău. După ce mistreții au fost puși cu botul pe labe, s-a trecut la partea a doua și cea mai interesantă, adică la dezlegarea limbilor la un pahar de țuică sau de vin și depănarea poveștilor vânătorești, dar mai ales a celor politice. Atunci cei șase baroni PSD au hotărât că Doina Pană și secretarul de stat Ioan Steţco să fie demiși după Anul Nou de la Ministerul Apelor și Pădurilor. Asta a fost clar, și toți au fost de acord. Însă, de aici părerile despre schimbare lui Tudose, reducerea numărului de ministere și schimbarea unor miniștrii au declanșat dispute aprinse și greu de descris.

Bădălău ar fi cerut Ministerul Mediului pentru fînul său, iar la Transporturi să fie numită Magdalena Grigore de la ALDE pe care o controlează 100% baronul de Giurgiu. Adică, Bădălău ar putea împuşca doi iepuri dintr-un foc. S-a mai discutat despre schimbare a vreo șapte -opt miniștri- Carmen Dan, Liviu Pop, Olguța Vasilescu, Florin Bodog, Ilan Laufner, Mircea Dobre, Marius Dunca și Lucian Şova. Pentru unii s-a căzut de acord, pentru alți, însă nu, și de aici a început scandalul. Bădălău vrea una, Dragnea vrea altceva, iar ceilalți patru chibițau mai timid ca niște copii de clasa a patra. Dintr-odată, furios, baronul de Teleorman s-a ridicat, și-a luat pușca și dus a fost.

Ce a urmat, se știe și luni la Comitetul Executiv Național se va tranşa partida dintre Dragnea și Bădălău și chiar soarta lui Mihai Tudose. Însă, nu trebuie omis că Bădălău și-ar putea pierde funcția de președinte executiv al PSD așa cum s-a întâmplat cu Valeriu Zgonea, că deh...baronul de Giurgiu n-a fost ales de congres, iar cum Dragnea mai are încă mulți baroni de partea sa, s-ar putea să-i expire mandatul lui Bădălău? De luni, oricare dintre Paul Stănescu, Mihai Tudose sau chiar Marian Oprişan ar putea deveni președinte executiv al PSD. Și când te gândești că tot scandalul a pornit de la o vânătoare! Și tot de la o vânătoare a pornit şi scandalul în PSD din 2003, și, tot de atunci, s-a declanșat începutul sfârșitului pentru Adrian Năstase pe care Bădălău îl divinizează. Să fie doar simple coincidențe sau un nou început de sfârșit pentru PSD!?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE