M-am spălat sustenabil!
Postat la: 08.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Azi, în cele din urmă, am intrat și eu în rîndul lumii. Am renunțat la manierele primitive de igienă corporală și m-am conformat noilor precepte moderne, științifice, riguroase, ce țin cont de eficiența energetică și nu afectează sănătatea planetei.
Azi m-am spălat sustenabil. Primul pas a fost să inițiez procesul de retehnologizare. Am renunțat la păcătoasele mecanisme primitive prin care pînă acum îmi îndeplineam îndatoririle de cetățean. Și anume la robinet, la para de duș, la toate țevile sclipitoare, dar puternic ineficiente specifice unui alt secol, sperăm noi definitiv apus.
Prea multă apă risipită. Prea mult păcat energetic. Piei Satană. Am demontat țevile și le-am dus la reciclat. Am depus efort, am transpirat. Deci un motiv în plus să îndeplinim ritualul de ablație laică, specific vremurilor noastre.
Apoi am trecut la noua tehnologie, la metoda v2.0 de întreținere corporală. La cîrpă. Problema e că nu găseam nici una prin casă. Că încercăm să nu aglomerăm casa cu tot soiul de chestii vechi. Să folosesc un prosop, parcă nu mă lăsa sufletul. Păcat de prosop, o să-l fac varză. Prosopul e să te ștergi după, nu să te speli cu el. Să rup o cămașă, să o fac cîrpă, nici aia nu se face. Am dat bani pe ea, s-a consumat energie nesustenabilă, au lucrat niște amărîți de copii asiatici s-o facă. Deci din nou păcat energetic.
Să convertesc perdelele în scopuri nobile, nici vorbă. Atît mi-ar trebui, să mă vadă nevasta că mă spăl cu perdelele ei. Dorm pe preșul bio de la intrare. În cele din urmă, am găsit totuși o cîrpă, foarte adecvată scopului. Una din puținele cîrpe supraviețuitoare. Era o cîrpă bio, căci era cîrpa cu care ștergem praful prin casă și pe care o ținem de regulă pe țeava de la chiuveta din bucătărie. Plină de substanțe organice reziduale, rezultate în urma îndelungilor ședințe de șters praful prin casă.
Deci clar bio.
Am luat cîrpa. Am dat s-o clătesc la robinet, înainte s-o folosesc, s-o curăț de praf și de celelalte mițiflendere un pic cam prea bio agățate prin ea.
Mi-am dat seama că aș face un mare păcat energetic. Adică ce facem noi aici, tovarășe cetățean? Pe de o parte economisesc apa, mă spăl cu cîrpa, pe de altă parte clătesc cîrpa, deci prăpădesc apa. Es-clus. Mi-am adus aminte de draga de Ursula, cît de eficientă era ea cînd ne arăta cum să ne spălăm pe mîini. Mi-am adus aminte și de recomandarea elvețienilor să economisim energie, căci altfel pușcăria ne mănîncă. Și mi-am dat seama că ar fi lipsit de înțelepciune să contribui la moartea sustenabilității, să fiu eu acel exemplu pernicios care să rănească planeta. Deci nu clătim cîrpa, ne spălăm așa cu ea.
Pasul doi a fost să înmoi cîrpa. Am băgat un colț de cîrpă în cana cu apă dedicată procesului de îmbăiere progresistă. O cană ar trebui să fie de ajuns, inclusiv clătirea. Așa ne-a învățat draga de Ursula, să nu risipim. Și draga de Greta e de acord cu această normare a cantităților de materiale. Am băgat un colț, am înmuiat cîrpa. Cîrpa, fiind plină de praf, a căpătat un aspect foarte organic, specific culturilor de microbi din Precambrianul australian. Am șters cu cîrpa pe față, pe trunchi, la subraț. Pe față mi-au rămas niște glorioase dîre ecologice de cîrcăleală bio.
Le-am considerat un preț plătit sustenabilității, niște nobile cicatrice de război pe care fiecare din noi le-am purta. La subraț simțeam căldura plăcută a prafului amestecat cu părul meu bio. Era un sentiment înălțător. Am repetat procedeul, cu încă un pic de apă din cană. Am dat și prin locurile inexprimabile. A rezultat un puternic proces olfactivo-biologic de care trebuie să țin cont în deplasările mele viitoare. Am încheiat procesul prin a mă șterge cu un prosop curat pe față, pe piept, la subsuoară, la inexprimabile, pe tălpi. Prosopul a căpătat o complexă textură, probabil iremediabilă. Nu-i nimic. Îl arunc repede, pînă nu se prinde nevasta ce-am făcut cu el. Și luăm altul. Nu prea e sustenabil. Dar mai bine decît să afle nevasta. Consecințele maritale ale unui asemenea fapt depășesc cu mult în periculozitate efectele adverse ale amprentei mele energetice nesustenabile.
Gata. Am terminat apa. N-a mai rămas să mă spăl și pe dinți. Nu-i nimic, sîntem sustenabili. M-am clătit cu salivă și s-a rezolvat, printr-un proces biologic pe care primatele îl realizează în mod instinctiv de milioane de ani. Deci sustenabil.
Am stors cîrpa într-o găletușă, să o refolosim. Am citit eu că așa făceau fremenii în Dune, deci există precedente. Mi-am aprins o țigară eco și am așteptat liniștit să se risipească norul de muște foarte biologice care-mi dădeau în mod suspect tîrcoale.
Nu-i nimic. Vine iarna și n-o să mai fie muște.
Foarte sustenabil.
Слава экология. Слава устойчивость. Победа или смерть. Удачи...
Mirel Palada
ULTIMA ORA
-
Rareş Bogdan în scandalul OMV Petrom: "Dacă statul nu va reuşi să aplice încasarea taxei, cineva trebuie să răspundă. Mi se pare o sfidare!"
Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova.
-
Declaratiile care-l leagă pe Virgil Popescu de serviciile de informații. Ministrul actioneaza impotriva intereselor României prin firme strategice!
Apar tot mai multe informatii in spatiul public despre cine l-a "impins" in față pe Gabriel Țuțu, directorul de la Romarm, fost ofiter SRI. Fostul premier Ludovic Orban afirmă fără echivoc ca este vorba despre Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei.
-
Presă: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și saboteje. Rusia se pregătește să atace cu jumătate de milion de soldați
Presa turcă vorbește de un adevărat asalt diplomatic și nu numai asupra regimului de la Ankara pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia și că după ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2 acum urmează Turcia.
-
Încă cap mafiot a fost prins de polițiștii din Italia după aproape 20 de ani de la un omor. Făcea pe bucătarul de pizza
Un bărbat din Italia, condamnat pentru omor şi considerat a face parte dintr-una din cele mai puternice organizaţii mafiote din ţară, a fost prins şi arestat după ce a petrecut 16 ani ca fugar. El a fost descoperit după ce a lucrat ca bucătar de pizza, scrie The Guardian.
-
Fermierii din România dau alerta: românii mănâncă cereale modificate genetic, aduse din Ucraina
Un fermier afirmă că din Ucraina au tranzitat România nouă tone de cereale şi mare parte dintre acestea a rămas în ţara noastră. El a menţionat că este un exces de cereale care a dus la scăderea preţului cu 30%, precizând că în aceste condiţii mai mulţi fermieri riscă falimentul.
-
Un milion de dolari găsiți la percheziții în canapeaua fostului ministru adjunct al Apărării din Ucraina
Publicația ucraineană Pravda dezvăluie o înregistrare video de la perchezițiile din luna august a inculpatului în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării, fostul ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironiuk, în canapeaua căruia a fost găsit aproape un milion de dolari.
-
Un jurnalist ucrainean care luptă în tranșee desființează propaganda de la Kiev, care prevede o victorie rapidă în fața Moscovei: „Vânzători de povești ieftine"
Societatea ucraineană riscă să devină victima unor promisiuni populiste privind o victorie rapidă și definitivă asupra Rusiei, însă războiul pare a fi „o ploaie îndelungată", o nouă normalitate, una foarte dură, scrie din tranșee Pavlo Kazarin, un cunoscut jurnalist, originar din Crimeea, înrolat în armată în primăvara anului trecut.
-
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina din cauza cerealelor modificate genetic care au inundat țara, la fel ca și în România
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina, protestând împotriva importului de cereale, potrivit lui Tygodnik Zamojski.
-
Raportul Transparency International indică faptul că pandemia a fost furtuna perfectă pentru corupție în lume
Transparency International a dat publicităţii clasamentul IPC (Indicele de Percepție al Corupției) referitor la anul 2022. Media globală a stagnat la 43 de puncte pentru al 11-lea an consecutiv - indicele variază de la 0, pentru cel mai corupt scenariu, la 100 pentru cel mai integru.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ce e în spatele love story-ului bulgaro-austriac
- 2.Ucraina se pregătește să domine regiunea. Are "motorizare" BlackRock, adică Rothschild!
- 3.Davos 2023: Șefi de servicii secrete, oligarhi, regine, prim miniștri, chemați la ordin de Klaus Schwab
- 4.SRI a avertizat oficial în 2004 că privatizarea PETROM către OMV duce la subminarea economiei naționale
- 5.Inteligența artificială îngenunchează Google
- 6."Maia, fă-te că lucrezi!" Mesajul transpus în practică de președintele Moldovei la Oradea
- 7.Hergheliile de capre de la Davos și avioanele lor zburătoare. S-a organizat privegherea lui Putin!
- 8.Prăbușirea Tesla sau despre spargerea unei bule ideologice
- 9.Misteriosul MRU
- 10.Un scenariu terifiant!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu