Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Americanii afirmă că rușii au racolat oficiali guvernamentali și parlamentari ucrainieni pentru a prelua conducerea guvernului de la Kiev!

Postat la: 22.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statele Unite au acuzat Rusia de recrutarea unor actuali şi foşti oficiali guvernamentali ucraineni, inclusiv doi parlamentari ai unui partid pro-Rusia, al doilea ca mărime din Ucraina, cu scopul de a prelua controlul asupra guvernului de la Kiev, informează CNN.

„Rusia cerut serviciilor sale de informaţii să recruteze foşti şi actuali oficiali guvernamentali ucraineni care să se pregătească preluarea controlului asupra guvernului ucrainean şi controla infrastructura critică a Ucrainei împreună cu o forţă de ocupaţie a Rusiei", a informat Trezoreria SUA, într-un comunicat în care au fost anunţate sancţiuni împotriva respectivilor oficiali ucraineni.

Mai exact, autorităţile americane au sancţionat patru oficiali ucraineni, din care doi sunt în prezent parlamentari. Cei patru acţionau sub îndrumarea unui serviciu de informaţii al Rusiei „implicat în campania globală care urmăreşte obiectivele politice ale Kremlinului de destabilizare a statelor suverane".

În comunicatul Trezoreriei SUA, cei doi parlamentari sunt Taras Kozak şi Oleg Voloşin, ambii membri ai partidului pro-rus condus de Victor Medvedciuk, aflat în prezent în arest la domiciliu. Cei doi parlamentari pro-ruşi au fost recrutaţi de serviciul secret rus FSB.

Medvedciuk, al cărui partid politic este al doilea ca mărime în parlament, este cetăţean ucrainean, dar are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a spus că liderul de la Moscova este naşul fiicei sale.

Conform SUA, Rusia recrutează înalţi demnitari ucraineni pentru a avea acces la informaţii sensibile care pun în pericol suveranitatea Ucrainei. Demnitarii recrutaţi de Moscova sunt folosiţi pentru a instiga la revolte sociale în cazul unei potenţiale invazii ruseşti în Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE