Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Avionul prăbuşit în Afganistan aparţinea Armatei SUA. Talibanii au revendicat doborârea aeronavei

Postat la: 28.01.2020 - 08:58 | Scris de: ZIUA NEWS

0

UPDATE Un purtător de cuvânt al Armatei SUA în Afganistan a confirmat faptul că aeronava prăbuşită este americană, dar a precizat că „nu există indicii care să arate să prăbuşirea a fost cauzată de un atac inamic".

Un oficial al Armatei SUA a declarat că este vorba despre un avion Bombardier E-11A, potrivit corespondentului Fox News la Pentagon, Lucas Tomlinson. Avionul s-a prăbuşit într-o zonă controlată de talibani, la ora locală 13:10.

Comandamentul Central al SUA a transmis că efectuează verificări în legătură cu posibila prăbuşire a unui avion militar american într-o zonă din estul Afganistanului, controlată de talibani.

O declaraţie a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid transmite că toţii pasagerii, care potrivit spuselor sale erau ofiţeri CIA, au murit în urma doborârii avionului. Presa locală scrie că ar fi vorba despre şase victime.

„Avionul inamicilor noştri s-a prăbuşit în Sado Khelo, districtul Deh Yak, în jurul prânzului. Toţi membrii echipajului şi oficiali CIA au fost ucişi. Trupurile lor zac lângă epavă", scrie pe contul de Twitter al lui Zabihullah Mujahid. Mujahid a mai afirmat: „O aeronavă a invadatorilor americani a fost doborâtă. Mulţi ofiţeri au fost ucişi".

Avionul E-11 A este folosit în misiuni de supraveghere electronică deasupra Afganistanului, potrivit Associated Press.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE