Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciudățeniile prăbușirii elicopterului cu președintele iranian: "Nu era ceață pe traiectoria zborului nostru!"

Postat la: 22.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Șeful administrației prezidențiale iraniene, Gholam-Hossein Esmaili, a dat noi detalii despre accidentul aviatic în care a fost implicat președintele Ebrahim Raisi.

Interesant este faptul că șeful administrației însuși a zburat într-un alt elicopter, care a aterizat în siguranță, el fiind martor la accidentul aviatic. Potrivit politicianului, condițiile meteorologice din timpul zborului au fost normale - ceea ce amplifică discuțiile pe această temă.

"Nu era ceață. Poate că era ceață în adâncurile defileului, dar nu era ceață pe traiectoria zborului nostru. Norii au fost puțin mai înalți decât elicopterul", a spus el, citat de agenția IRNA. Potrivit lui Esmaili, pilotul elicopterului în care se afla Raisi la bord a instruit toate elicopterele convoiului să se ridice deasupra norilor, iar piloții au executat ordinul întocmai. Aproximativ 30 de secunde mai târziu, echipajul elicopterului care îl transporta pe Esmaili a observat dispariția elicopterului prezidențial.

După aceea, pilotul a făcut mai multe cercuri, încercând să găsească elicopterul cu președintele sau să ia legătura cu unul dintre echipaj sau pasageri. Nu a fost posibil să se stabilească contactul timp de un minut și jumătate; atunci se presupune că elicopterul a căzut la sol.

Mai târziu, imamul moscheii Juma din orașul iranian Tabriz, Sayed Mohammad-Ali al-Hashem, a luat legătura cu echipajul. El se afla la bordul elicopterului dispărut și a povestit despre accident. Au ținut legătura cu el timp de câteva ore până la moartea sa, notează IRNA.

Statul Major iranian a precizat: „Dronele turcești nu au putut raporta cu exactitate locația în care elicopterul s-a prăbușit, din cauza lipsei de echipamente pentru detectarea punctelor aflate sub nori și s-a întors în Turcia".

Pe 19 mai, elicopterul președintelui iranian s-a prăbușit. În dimineața zilei de 20 mai, epava carbonizată a navei prezidențiale a fost găsită în apropierea satului iranian Tawil, la 30 km de granița cu Azerbaidjan. Toți pasagerii au fost uciși. În unele țări vecine Iranului, a fost declarat doliu.

Accidentul a fost cauzat de o „defecțiune tehnică", a anunțat ulterior agenția iraniană de presă de stat IRNA, fără prea multe date suplimentare, relatează Reuters.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE