Donald Trump, interviu care dă fiori: "Preşedinţia imperială care ar remodela America şi rolul său în lume!"
Postat la: 01.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Revista Time prezintă într-un material amplu intitulat "If he wins" ("Dacă câştigă") ambiţiile lui Donald Trump şi felul în care acesta vrea să reia controlul la Casa Albă în cazul unei victorii în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, un program care dă fiori.
Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump, judecat în prezent în primul proces penal împotriva unui fost preşedinte american la New York, în dosarul Stormy Daniels, a acordat două interviuri revistei Time, care a publicat marţi un material în care prezintă ce vrea să facă miliardarul într-un eventual al doilea mandat la Casa Albă. Revista cataloghează acest proiect al unui al doilea mandat drept "preşedinţia imperială care ar remodela America şi rolul său în lume".
În cazul în care va fi ales, miliardarul va face din expulzarea în masă a migranţilor unul dintre primele sale obiective. Este vorba despre aproape 11 milioane de oameni. „Trump mi-a spus că va fi pregătit să construiască tabere de detenţie a imigranţilor şi să desfăşoare armata americană atât la frontieră, cât şi înăuntrul ţării", scrie jurnalistul Time. „Garda Naţională (un corp de armată al statelor) ar trebui să fie capabilă să se ocupe de asta. Dacă nu, voi folosi armata", adică trupe federale, declară Donald Trump.
Când revista îi atrage atenţia că armata nu poate fi desfăşurată împotriva civililor, el răspunde că „ei, bine, ăştia nu sunt civili. Sunt oameni care nu sunt legal în ţara noastră. Aceasta este o invazie a ţării noastre. O invazie cum nicio ţară n-a cunoscut probabil mai înainte".
În urma primului său mandat, unii observatori n-au ezitat să observe anumite asemănări cu capodopera lui Margaret Atwood "The Handmaid's Tale" ("Povestea cameristei"). Planul său împotriva avortului în America alimentează această comparaţie. Candidatul republicanilor a sugerat că ar putea lăsa statele să supravegheze femeile însărcinate, pentru a aplica legile avortului. „Cred că ei (statele) ar putea s-o facă", a declarat el, după ce Curtea Supremă şi-a abrogat propria hotărâre "Roe v. Wade" care consacra dreptul constituţional al avort. Aproximativ 20 de state americane au interzis ulterior avortul în totalitate sau parţial. „Nu contează dacă mă simt eu în largul meu sau nu (din această cauză). Asta n-are nicio importanţă, pentru că statele sunt cele care vor lua deciziile", a adăugat el.
În cazul în care Donald Trump va ajunge din nou în Biroul Oval, Joe Biden are de ce să-şi facă griji, pentru că adversarul său politic vrea să se răzbune, în contextul în care este inculpat în patru procese penale. Aceasta este o situaţie fără precedent în istoria Statelor Unite. Întrebat de jurnalistul de la Time dacă intenţionează „să se ia" de Biden dacă e reales, Trump îi răspunde că „asta depinde de ce se întâmplă cu Curtea Supremă". Cei nouă judecători - dintre care trei au fost numiţi de către Donald Trump - dezbat în prezent o imunitate pe care acesta o pretinde ca fost preşedinte, care l-ar putea ajuta să scape unele procese penale.
„Dacă spun că un preşedinte nu beneficiază de imunitate, atunci Biden, sunt sigur, va fi urmărit pentru toate crimele sale", declară Donald Trump. Time evocă temeri cu privire la o instrumentalizare a justiţiei în scopul unei răzbunări personale. Această îngrijorarea persistă în urma interviului, în contextul în care Donald Trump spune că ar putea să-i concedieze pe procurorii americani care-i refuză ordinele de a urmări pe cineva. Acest lucru ar încălca în picioare "o tradiţie a aplicării independente a legii care datează de la înfiinţarea Americii", scrie jurnalistul. „Depinde de situaţie", precizează Trump.
Donald Trump s-ar putea graţia în unele dosare federale şi intenţionează s-o facă şi pentru cele 800 de persoane care au pledat vinovate sau au fostă găsite vinovate în luarea cu asalt a Capitoliului la ianuarie 2021, în urma unui discurs incendiar pe care l-a susţinut. Între alte puncte abordate în interviu, rezumate de jurnalist, candidatul republicanilor are în vedere "să nu ajute un aliat atacat în Europa sau în Asia dacă consideră că ţara respectivă nu plăteşte suficient pentru propria sa apărare". „El ar goli funcţia publică americană, ar desfăşura Garda Naţională în oraşele americane după cum pofteşte, ar închide biroul de pregătire împotriva pandemiilor de la Casa Albă", enumeră jurnalistul.
În privinţa administraţiei sale, Donald Trump vrea să se înconjoare numai cu oameni care l-au susţinut după ce a fost înfrânt în 2020 şi care susţin în continuare falsa sa afirmaţie potrivit căreia i-au fost furate alegerile. Jurnalistul în întreabă „nu vedeţi de ce numeroşi americani consideră aceste discursuri despre dictatură contrare princiiplor noastre celor mai scumpe?". Donald Trump îl lasă perlex. „Cred că mulţi oameni iubesc această" atmosferă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ESTE ACEASTA O FOTOGRAFIE INEDITĂ CU CHIPUL LUI EMINESCU?
Așa cum nu bănuiam vreodată în căutările mele, azi am dat peste o imagine care ar putea fi una dintre cele mai importante pe care le-am văzut în ultimii ani; un presupus portret inedit al lui Eminescu. Povestea descoperirii ei datează din 1968 și la vremea respectivă a fost subiectul unei serioase anchete de presă.
-
Situație complicată, inextricabilă și extrem de periculoasă în Orientul Apropiat
Istoria recentă, cea de după 1948, anul fondării statului Israel, contează mai mult probabil decât istoria recentă a oricărei alte regiuni a lumii. Istoria recentă a regiunii, cea a ultimilor 80 de ani, e mereu vie, prezentă, revizitată de toți participanții la interminabilul conflict care face neîntrerupt prima pagină a ziarelor de pretutindeni, mai ales din Occident și din lumea arabo-musulmană.
-
Diana Șoșoacă nu poate candida: CCR a admis contestația împotriva candidatei SOS România la Președinția României
Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.
-
Claudiu Tarziu după interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă: "Atenție cu democrația pe scări!". Si alti politicieni au reactionat cu aceeasi vehementa fata de decizie
Liderii AUR iau atitudine fata de decizia CCR de interzicere a candidaturii la prezidentiale a Dianei Șoșoacă. După George Simion care a spus ca niciunui român nu i se poate lua dreptul de a candida si a atras atentia ca asta i se poate intampla si lui, Claudiu Tarziu a avut o reactie pe Facebook:
-
Ciolacu verifică zonele lovite de inundații acum trei săptămâni: Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă
Liderul PSD a ajuns în zonele afectate de inundațiile devastatoare din urmă cu trei săptămâni. Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de eforturile depuse de autoritățile locale care lucrează la refacerea infrastructurii distrusă de ape.
-
Procesul care a îngrozit Franţa - Filmările în care Gisèle Pelicot era violată de bărbați, prezentate pentru prima dată în public
Pentru prima dată, videoclipuri şi fotografii au fost difuzate vineri, în prezenţa publicului, la aşa-numitul proces al violurilor din Mazan, Franța, dar acest lucru nu a schimbat poziţia inculpaţilor, care au susţinut aproape toţi că au crezut că participă la un „scenariu" libertin.
-
S-a aflat recent cum reușește Michael Schumacher să comunice în prezent, iar detaliile sunt sfâșietoare
Michael Schumacher a avut, weekendul trecut, prima sa apariție publică de la tragic accident suferit cu 11 ani în urmă pe pârtia de schi. Aceasta a fost o întâlnire cu un grup mai mare de apropiați, în contrast cu cercul restrâns de persoane care îi sunt aproape în mod constant.
-
Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
Până la 600 de oameni au fost împuşcaţi mortal în câteva ore de militanţi având legături cu al-Qaida într-un atac comis în august asupra unui oraş din Burkina Faso, potrivit unei evaluări de securitate a guvernului francez, care aproape dublează numărul morţilor citat în rapoartele anterioare.
-
Sondaj CURS - Partidele care ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern
Un sondaj de opinie CURS de tip Omnibus realizat la nivel național, în perioada 10 - 23 Septembrie 2024, indică faptul că formarea noii majorități în urma alegerilor parlamentare din decembrie ar fi dificil de realizat dacă PSD și PNL nu vor continua alianța de guvernare.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ceva uriaș se pregătește în China: Giganții mondiali retrag miliarde de dolari într-un ritm record
- 2.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 3.Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
- 4.Secretul lui Polichinelle: CIA și MI6 au planificat Operațiunea Kurk din Ucraina
- 5.UE va intra in război cu Rusia. Noului comisar pentru apărare cere armament si trupe
- 6.BlackRock jubilează: Occidentul mobilizează resurse imense pentru reconstrucția Ucrainei. Câți bani se vor investi
- 7.Franța oferă un homosexual declarat pentru funcția de comisar european. Ursula a cerut o femeie. Macron: "Îndeplineşte toate criteriile cerute!"
- 8.Directorul CIA zugrăvește un tablou sumbru: "Asta este cea mai mare amenințare!"
- 9.Politico: Americanii și britanicii se tem că Ucraina va fi învinsă in această iarnă
- 10.Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu