Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marea Britanie va vinde în continuare armament Israelului: "Există o diferenţă fundamentală între situaţia din SUA şi Regatul Unit"

Postat la: 09.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regatul Unit se află într-o situaţie diferită de cea a Statelor Unite în ceea ce priveşte posibilitatea încetării vânzărilor de arme către Israel, a declarat joi, 9 mai, ministrul britanic de externe David Cameron, relatează AFP.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat miercuri, 8 mai, pentru prima dată, că nu va livra anumite arme Israelului în cazul unei ofensive majore împotriva oraşului Rafah, în Fâşia Gaza.

Însă "există o diferenţă fundamentală între situaţia din Statele Unite şi situaţia din Regatul Unit", a declarat şeful diplomaţiei britanice după un discurs la Londra în care a cerut ţărilor NATO să-şi crească cheltuielile militare.

"Statele Unite sunt un furnizor masiv de arme pentru Israel. Noi nu avem aprovizionare cu arme către Israel de la guvernul britanic, avem o serie de licenţe şi cred că exporturile noastre în materie de apărare către Israel sunt cu mult sub 1% din totalul lor, este o mare diferenţă", a subliniat el.

El a adăugat că vânzările de arme vor continua să fie supuse unui "proces riguros" pentru a evita să fie complice la orice încălcare a dreptului internaţional.

El a subliniat, de asemenea, că Regatul Unit nu va sprijini o operaţiune majoră în Rafah "dacă nu există un plan foarte clar pentru a proteja oamenii şi a salva vieţi".

"Noi nu am văzut acest plan, aşa că în aceste circumstanţe nu vom sprijini o operaţiune majoră în Rafah", a adăugat David Cameron.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE