Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Rusia fortifică Districtul Militar Nordic: Armament de ultimă generație desfășurat la granița cu Finlanda

Postat la: 27.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia va desfăşura în curând cele mai noi obuziere în Districtul Militar Nordic, care se învecinează cu Finlanda şi Norvegia, a anunţat şeful conglomeratului de apărare de stat Rostec într-un comunicat publicat miercuri şi citat de Reuters.

Testarea noilor unităţi de artilerie autopropulsate Koaliţia-SV a fost finalizată şi producţia lor în masă a început deja, a declarat, într-un interviu, Serghei Cemezov, şeful Rostec, pentru agenţia de presă de stat RIA.
Primul lot pilot va fi livrat până la sfârşitul anului 2023, a precizat el.

"Cred că vor apărea acolo (în Districtul Militar Nordic) în curând, în timp ce obuzierele din această clasă sunt necesare pentru a oferi un avantaj faţă de modelele de artilerie occidentală în ceea ce priveşte raza de tragere", a spus Cemezov.

În 2021, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a schimbat statutul Flotei de Nord militare ruse, a cărei zonă de responsabilitate era în principal Arctica rusă, în Districtul Militar Nordic, încorporând în acesta şi regiunea Murmansk, care împarte graniţa cu Finlanda şi Norvegia.

De la lansarea unei invazii la scară largă în Ucraina în februarie 2022, Moscova a acuzat "Occidentul colectiv" că organizează un război proxy cu Rusia şi a avertizat că îşi va construi forţe la graniţele sale de vest după aderarea Finlandei la alianţa NATO condusă de SUA.

La începutul lunii decembrie, agenţia de presă de stat rusă TASS a raportat că obuzierul Koaliţia-SV a fost deja desfăşurat în prima linie în Ucraina.

Obuzierele, cu o rază de acţiune de până la 70 de kilometri, sunt echipate cu un tun modern 2A88 de calibrul 152 mm cu o rată de tragere de peste 10 cartuşe pe minut, precum şi un sistem modern de automatizare a proceselor de îndreptare a pistolului, selectare a ţintei şi navigare, potrivit TASS.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE