Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Zelenski a fost umilit în Africa: doar 4 președinți din 55 au ascultat ce are de spus!

Postat la: 22.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doar 4 lideri africani au fost prezenți la discursul președintelui ucrainean în fața liderilor din Africa. Din 55 de șefi de stat, doar patru și-au făcut timp pentru a se alătura discursului virtual ținut în fața Adunării Uniunii Africane la 20 iunie de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

Potrivit BBC, deși au fost trimise invitații tuturor liderilor africani, "doar patru au participat. Restul țărilor au trimis reprezentanți", se arată într-o știre BBC.

În discursul său, Zelensky a spus că Africa este "ostatica" invaziei rusești în Ucraina. "Africa este de fapt un ostatic... al celor care au dezlănțuit războiul împotriva statului nostru", a declarat acesta, citat de agenția de presă AFP.

El a dezvăluit că Ucraina face tot ce îi stă în putință pentru a se asigura că rezervele de cereale blocate în porturile sale din Marea Neagră sunt expediate.

"Acest război poate părea foarte îndepărtat pentru voi și țările voastre", a declarat el în fața UA. "Dar prețurile alimentelor care cresc în mod catastrofal au adus deja [războiul] în casele a milioane de familii africane".

Președintele UA, Macky Sall, a fost singurul lider african care a fost văzut. Un ecran cu numele președintelui RD Congo, Felix Tshisekedi, a fost, de asemenea, surprins în fotografii împărtășite de președintele Comisiei UA, Moussa Faki Mahamat, care a fost, de asemenea, prezent.

Ceilalți doi președinți care au participat nu sunt încă cunoscuți.

Macky Sall, în tweet-ul său de după reuniune, a reiterat hotărârea UA de a juca un rol în asigurarea unei rezolvări pașnice a crizei, a declarat: "Africa rămâne angajată în respectarea normelor dreptului internațional, în rezolvarea pașnică a conflictelor și în libertatea comerțului."

La rândul său, președintele CUA a scris pe Twitter: "Am reiterat poziția UA cu privire la necesitatea urgentă a dialogului pentru a pune capăt conflictului, pentru a permite revenirea păcii în regiune și pentru a restabili stabilitatea globală."

Africa a fost divizată în ceea ce privește criza ruso-ucraineană, în ciuda recunoașterii de către economiști și analiști că războiul a avut un efect asupra economiilor africane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE