Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Marcel Ciolacu anunță investiții majore în fotbal, pe modelul Hagi, după rezultatele echipei naționale

Postat la: 04.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu anunță faptul că, la nivelul Guvernului, va fi adoptată o strategie de investiții în fotbalul românesc. Astfel, pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu pentru cluburile de copii și juniori. Ciolacu a explicat că se va multiplica modelul impus de Academia lui Gheorghe Hagi la nivel național.

"Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la Euro 2024, care a declanșat emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm o naționalei o resursă constantă de tineri valoroși. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu. Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii si juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța. Actuala națională are mulți jucători crescuți acolo, trebuie să recunoaștem asta, să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național!", a spus Marcel Ciolacu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE