Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Somalia își cere scuze după ce a trimis la JMU o sportivă care a avut nevoie de aproape 22 de secunde pentru a termina cursa de 100 de metri

Postat la: 03.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Sportului din Somalia și-a cerut scuze public după ce o sportivă novice, Nasra Abubakar Ali, a fost trimisă să reprezinte țara la Jocurile Mondiale Universitare din China. Tânăra a avut nevoie de aproape 22 de secunde pentru a termina cursa de 100 de metri, iar înregistrarea video a devenit rapid virală.

Se pare că aceasta nu avea nicio experiență anterioară în competiții de nivel înalt, potrivit BBC. Într-o înregistrare video a evenimentului, atleta iese repede din cadrul camerei de filmat iar în cele din urmă termină cursa cu un mic salt jovial. Atleta începătoare a terminat cursa în 21,81 secunde - la peste 10 secunde în urma câștigătoarei. Ministrul Sporturilor, Mohamed Barre Mohamud, a descris incidentul ca fiind jenant.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu a reprezentat poporul somalez... ne cerem scuze poporului somalez", a declarat el. Totodată, ministerul a emis o declarație prin care a cerut Comitetului Olimpic din Somalia să o suspende pe președinta federației naționale de atletism, Khadija Aden Dahir, pe fondul acuzațiilor potrivit cărora Nasra Abukar ar fi o rudă de-a sa, potrivit agenției AP. Faptul că nu ar fi avut nicio experiență anterioară în competiții i-a determinat pe unii somalezi să se întrebe de ce a fost selectată.

„Este descurajant să asistăm la un guvern atât de incompetent. Cum au putut să selecteze o fată neantrenată pentru a reprezenta Somalia în cursă?", a scris un utilizator pe rețelele sociale. Într-un comunicat de presă postat pe pagina sa de Facebook, Asociația universităților somaleze a declarat că nu a desemnat niciun atlet pentru a concura în cadrul evenimentului.

Federația de Atletism din Somalia a lansat o anchetă pentru a lămuri modul în care a fost selectată Abubakar Ali. Nu este prima dată când Somalia stârnește controverse prin alegerea atleților care participă la evenimente internaționale. În 2016, Maryan Nuh Muse a avut nevoie de 1.10.14 pentru a termina proba de 400 m la Jocurile Olimpice de la Rio. Timpul mediu pentru această probă este de aproximativ 48 de secunde. La Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, Zamzam Mohamed Farah a obținut un timp de 1:20:48 - la aproximativ 30 de secunde în urma câștigătoarei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE