Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












7 probleme frecvente pe care le poate avea autoturismul tău

Postat la: 28.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Perioada concediilor a început și deja mașina începe să fie supusă unor curse lungi. Însă înainte de a pleca la drum, nu uita să te asiguri că ai efectuate servisarea la zi dar și că te-ai ocupat de partea de întreținere de care mașina are nevoie.

În caz contrar s-ar putea să te confrunți cu tot felul de probleme, în special după ce mașina a trecut prin perioadele cu temperaturi scăzute sau poate chiar a stagnat pe perioade lungi.

Nu uita să faci atât verificările ce țin de mecanica mașinii cât și să te adresezi unui electrician auto Brasov, pentru a verifica și rezolva componentele electrice ale autoturismului tău. 

Iată care sunt cele mai frecvente 7 probleme cu care se poate confrunta autoturismul tău. 

Baterie moartă

Deși, de cele mai multe ori, te aștepți ca bateria să se consume sau moară doar în perioadele reci, de fapt lucrurile nu stau tocmai așa. Într-adevăr și acest lucru poate fi unul dintre motivele pentru care o baterie să nu mai funcționeze în parametrii normali, dar nu este singurul motiv. 

Bateriile sunt proiectate să dureze până la un rujaj de 80.000 km sau 3 ani. Atunci când o baterie are un număr redus de amperi, care în mod natural scade, atunci bateria îți pierde capacitatea de menține încărcătura. 

Alternator defect

Acea parte a autoturismului care are responsabilitatea de a menține toate sistemele electrice în funcție este chiar alternatorul. Acesta are și rolul de a furniza o încărcare a bateriei în parametri normali. 

Atunci când acesta este defect sau nu funcționează corect, bateria nu va mai funcționa nici ea, în mod normal și se poate chiar uza prematur. Ideal ar fi ca alternatorul să fie înlocuit înainte de uzura sa completă. 

Scârțâit de frâne

Frânele sunt o componentă importantă a mașinii și a siguranței tale și a celor dragi. 

Evident, că și acestea, ca oricare alte parte a autoturismului se pot uza în timp și ar putea să prezinte anumite simptome de defectare sau uzură, precum un scârțâit în timpul frânării sau o pedala moale de frână. 

Acestea se pot verifica la un service specializat pentru a se depista daca plăcuțele sau discurile de frâne au nevoie de înlocuire. 

Explozia anvelopelor

Principala cauza a exploziei anvelopelor este uzura acestora.

Nu porni la drum cu anvelope prea vechi sau prea uzate, pentru că acestea te pot pune în pericol. 

Asigură-te că le schimbi la timp și că au o presiune corespunzătoare, atunci când ai de făcut curse lungi. Dacă observi semne de uzură sau umflături, cel mai bine este să le înlocuiești cu unele noi. 

Supraîncălzirea 

În cazul mașinilor noi, acest lucru se întâmplă foarte rar, însă dacă ai o mașină mai veche s-ar putea să te confrunți cu acest lucru. Sistemul de răcire al mașinilor noi este destul de complex iar sistemul de senzori este, de asemenea foarte bine optimizat cu senzori care monitorizează temperatura, fluxul dar și alte componente ale lichidului de răcire. 

Joc de volan

Dacă ai depsitat că volanul tău are un joc, imediat ce ai pornit mașina, atunci rulmenții sau componentele de suspensie pot fi detriorate. Dacă, în schimb acest joc se întâmplă doar la viteze mari, probleme ar putea proveni din faptul că roțile nu sunt echilibrate. 

Creșterea consumului de combustibil

Dacă ai observat o creștere a consumului de conbustibil se poate ca anumite componente ale sistemului de combustibil, precum filtrele de combustibil, și cele de aer dar și senzorii de debit de masă și senzorii 02 sa fie murdari. 

Acest lucru duce la un consum mult mai mare de combustibil, decât de obicei. Acest lucru se poate rezolva prin schimbarea acestor componente la un service autorizat. 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE