Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cine sunt procurorii acuzați că au hărțuit martorii cheie din dosarul lui Lucian Duță

Postat la: 02.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa și un subordonat al său, fost candidat la conducerea DIICOT, sunt acuzați că au hărțuit martorii cheie din dosarul fostului președinte CNAS, Lucian Duță.

În motivarea condamnării dată de Curtea de Apel București, judecătorii afirmă că Teodor Niță, susținut de șeful său Gigi Valentin Ștefan, a desfășurat o acțiune cu "un vădit caracter penal, nu numai din punctul de vedere al îndeplinirii deliberat defectuoase a atribuţiilor sale de serviciu, dar şi prin prisma ajutorului dat inculpatului din acest dosar, pentru a îngreuna tragerea sa la răspundere penală", scrie G4Media.

Judecătorii arată cum Lucian Duță și-a schimbat domiciliul în Constanța și, doar două zile mai târziu, a depus un denunț împotriva martorilor cheie din dosar, Radu Enache și Irina Socol, pentru a-i discredita și pentru a scăpa astfel de probe esențiale. În ziua următoare înregistrării denunţului, procurorul general de la Constanţa a dispus preluarea cauzei. Mai departe, procurorul Niţă a dispus începerea urmăririi penale față de martorii Radu Enache și Irina Socol.

Potrivit judecătorilor, acțiunile procurorilor au fost comise "cu intenția de a-i hărțui" pe cei doi martori cheie din dosar. Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat, săptămâna trecută, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare pentru luare de mită. Ulterior, s-a predat la Secţia 2 din Bucureşti. Duţă a fost judecat pentru că, în perioada 2010 - 2012, a primit mită de 6,3 milioane de euro de la două firme de software care au încheiat contracte cu CNAS.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE