Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ciudatele cutremure din Arad. Seismele de peste 4 grade s-au produs la o adâncime redusă, precum cele din Gorj

Postat la: 22.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un prim cutremur mediu cu magnitudinea 4,6 pe Richer s-a produs luni, la ora locală 20:46, în Banat, judeţul Arad.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 24 km sud-est de Arad, 45 km nord-est de Timişoara, 77 km sud-est de Bekescsaba şi 89 km nord de Reşiţa.

Un al doilea cutremur s-a produs tot luni seara în județul Arad. Seismul s-a simțit în vestul țării, în mai multe județe, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca. Potrivit datelor preliminare publicate pe site-ul INFP, cutremurul a avut loc la ora 22:55:26 (ora României), în Crişana, judeţul Arad.

Seismul este unul mediu, cu magnitudinea ML 4.3, şi s-a produs la adâncimea de 10kilometri. Cutremurul s-a produs la 22 kilometri SE de Arad, 46 kilometri NE de Timisoara, 75 kilometri SE de Bekescsaba, 91 kilometri N de Resita.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cutremurele din Gorj au avut loc și au loc în continuare, la adâncimi reduse.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
loading...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE