Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cum a ajuns CIA să fie dată în judecată de un grup de jurnalişti

Postat la: 16.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci când jurnaliştii l-au vizitat pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, în perioada în care acesta era refugiat în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra.

Reclamanţii susţin că CIA în timpul mandatului lui Mike Pompeo a încălcat dreptul la intimitate al respectivilor jurnalişti şi avocaţi americani. Printre aceştia se află jurnaliştii Charles Glass şi John Goetz şi avocatele Margaret Kunstler şi Deborah Hrbek, care l-au reprezentat pe Assange. În plângere se afirmă că, înaintea vizitei lor la Assange, jurnaliştilor şi avocaţilor respectivi li s-a cerut să predea echipamentele electronice companiei private Undercover Global S.L., care la acea vreme asigura securitatea ambasadei Ecuadorului la Londra.

Assange a fost inculpat în SUA în mai 2019 pentru 18 capete de acuzare pentru ''spionaj'', în baza unei legi votate în 1917 pentru a împiedica divulgarea de informaţii secrete în timp de război. Autorităţile americane, care consideră că Julian Assange că nu este nici jurnalist, nici editor de presă, îl acuză că a pus în pericol agenţi şi surse militare. Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de poliţia britanică în 2019, după ce se refugiase timp de şapte ani în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra. Julian Assange a făcut apel la Înalta Curte din Londra pentru a bloca extrădarea sa către SUA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE