Dezvăluiri despre miza cerealelor ucrainene - Ungaria acuză: SUA, Arabia Saudită și Țările de jos preiau ostil noi piețe în Uniunea Europeană!
Postat la: 19.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Liderii Uniunii Europene nu protejează interesele UE, a declarat Istvan Nagy, ministrul ungar al agriculturii, duminică la radioul public, citat de agenţia MTI. "Suntem martorii acţiunii marelui capital multinaţional de a achiziţiona noi pieţe", a spus el.
Comentând decizia guvernului ungar de a menţine şi extinde interdicţia asupra produselor cerealiere ucrainene, Nagy a declarat în interviu că Uniunea Europeană îi protejează pe "aşa-zişii fermieri ucraineni", care sunt "de fapt companii şi investitori din SUA, Arabia Saudită şi Ţările de Jos".
Ungaria a propus ca UE să creeze un fond de taxe de tranzit pentru a sprijini transportul terestru al cerealelor ucrainene, astfel încât să fie transportate în Africa şi Peninsula Arabică din Croaţia şi porturile libere nordice (ale Europei n.r.), a notat el.
Interdicţia UE a expirat pe 15 septembrie, iar Comisia Europeană a decis împotriva prelungirii ei, afirmând că măsurile luate în mai au eliminat distorsiunile pe pieţele din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia, beneficiarii interdicţiei. Contrar acestor afirmaţii, pieţele europene încă suferă de o saturare, a spus ministrul ungar. Între timp, a apărut decizia de a ridica interdicţia în urma discuţiilor dintre preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în loc de consultări cu miniştrii ţărilor în cauză, a remarcat Istvan Nagy.
Decizia Ungariei de a extinde interdicţia la rapiţă, seminţe de floarea soarelui, făină, ulei de gătit, miere, ouă şi anumite cărnuri a fost "o decizie foarte curajoasă şi dură", dat fiind că astfel de decizii nu sunt în mod normal în puterea statelor membre, a mai notat el. Slovacia şi Polonia s-au alăturat deciziei şi se aşteaptă să o facă şi România, în timp ce Bulgaria a refuzat, a adăugat el, citat de MTI.
Guvernul României, care spre deosebire de alte țări nu a emis o interdicţie unilaterală înainte de luna mai, a declarat vineri că "regretă că nu a putut fi găsită o soluţie europeană de extindere a interdicţiei". România a spus că va aştepta ca Ucraina să-şi prezinte planul de prevenire a creşterii exporturilor înainte de a decide cum să protejeze fermierii români.
Peste 60% din livrările alternative de cereale ale Ucrainei trec prin teritoriul României, în principal pe Dunăre. În ultimul an, Ucraina a mutat 60% din exporturile sale prin Rugtele Solidarităţii şi 40% prin Marea Neagră, printr-un acord intermediat de ONU, care s-a prăbuşit în iulie.
Mai multe organizații de fermieri din România cer interzicerea importului în România a unor produse agroalimentare din Ucraina. Solicitarea a apărut după ce Comisia Europeană nu a mai prelungit măsura privind interzicerea importurilor pentru cele cinci state din vecinătatea Ucrainei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Atenție mare la ce medicamente luați înainte de a vă urca la volan. Puteți fi tratat precum consumatorii de droguri
În general, un drog este o substanță care modifică funcționarea creierului și a corpului. Medicamentele pot fi considerate droguri dacă au efecte psihoactive, adică dacă afectează gândirea, sentimentele sau comportamentul. În cazul șoferilor, aceste simptome se pot dovedi fatale. În România, termenul de „drogat" este folosit de obicei pentru a descrie o persoană care consumă droguri ilegale, cum ar fi marijuana, cocaina sau heroina. Cu toate acestea, din punct de vedere medical, o persoană poate fi considerată drogată și dacă ia medicamente eliberate pe bază de rețetă care au efecte psihoactive, cum ar fi Anxiar sau Xanax.
-
Ucrainienii au luat cu asalt școlile din Constanța pentru a-și înscrie odraslele, condiție pentru a primi 2000 de lei lunar pentru cazare și 600 pentru hrană
Refugiații ucraineni și-au înscris copiii la școală pentru a nu pierde subvenția de la stat, care se ridică la 2.000 de lei lunar pentru a plăti cazarea. Astfel, dacă la finalul anului trecut școlar erau înscriși în Constanța 753 de elevi ucraineni, acum sunt 2.865, numărul acestora mărindu-se aproape de patru ori, scrie Replica de Constanța.
-
Rareș Bogdan: Am putea controla fără grabă, 2-3 zile, toate camioanele și trenurile cu destinația Austria, să nu scape cumva vreun migrant ilegal pe la granița României
Ce-am mai avea de făcut pentru a adera la Schengen, dacă nu putem să ne bucurăm de ajutorul atâtor companii austriece cu cifre de afaceri colosale în România? Am putea, de pildă, să ne folosim de logica mincinoasă a lui Nehammer legată de migranții ilegali.
-
Apple îi dă o lovitură lui Andrew Tate: motivul pentru care compania a eliminat aplicația acestuia Real World Portal
Apple a eliminat aplicația creată de Andrew Tate, după ce fusese criticată că încurajează misoginismul. O firmă de avocatură spunea că aplicația Real World Portal încurajează misoginismul și că există dovezi care sugerează că este o schemă piramidală ilegală.
-
Chirurgii americani reușesc al doilea transplant de inimă de porc la un pacient
Chirurgii americani au transplantat o inimă de porc modificat genetic la un pacient, fiind al doilea din istorie supus unei astfel de acțiuni experimentale. Primul pacient din lume căruia i s-a transplantat o inimă de porc modificat genetic a murit la două luni după operație.
-
Descoperire uluitoare: Inteligența Artificială poate transforma cotcodăcitul găinilor în limbaj uman
Cercetătorii din Japonia afirmă că au reușit să utilizeze Inteligența Artificială pentru a traduce semnalele sonore emise de găini.
-
Războiul informatic își face loc tot mai mult pe front! Ce caută hackerii ruşi caută în sistemele informatice ale autorităţilor ucrainene
Spionii ruşi apelează la hackeri pentru a viza sistemele informatice ale agenţiilor de aplicare a legii din Ucraina, în încercarea de a identifica şi obţine dovezi legate de presupusele crime de război ruseşti, a declarat vineri pentru Reuters responsabilul pentru securitate cibernetică al Ucrainei.
-
O turmă de oi a mâncat sute de kg de canabis în Grecia: "Săreau mai sus decât caprele. Nu știu dacă e de râs sau de plâns!"
O turmă de oi care păștea în câmpia semi-inundată din Tesalia, Grecia, a "invadat" o seră care cultiva canabis medicinal și a mâncat aproximativ trei sute de kilograme.
-
Războiul din Ucraina a lovit economiile europene dar ce e mai rău abia urmează. In ce tară din UE se sparge buba
Războiul din Ucraina a redus creşterea economică şi a împins în sus "considerabil" inflaţia în Europa, cu efecte mai grave care urmează să vină, a declarat Banca Naţională a Elveţiei într-un studiu publicat vineri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.România lui Klaus Schwab: Cele 16 orașe care vor să elimine total carnea, lactatele și mașinile cu combustie
- 2.Lovitura OMS: în noiembrie lista cu „vaccinurile obligatorii pentru a trece granițele" VIDEO
- 3.Grădinițele din Germania oferă "camere de masturbare" pentru copii
- 4.Predicția celebrului Carl Sagan, adeverită după 28 de ani. Este înfricoșător: Lumea bântuită de demoni
- 5.Profeția a lui Petrache Lupu, făcută la Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului din 1 octombrie 1936, se adeverește chiar sub ochii noștri!
- 6.Masonul Piedone imbratisează tezele globaliste si preceptele lui Klaus Schwab: vrea să facă din Sectorul 5 primul Smart City din România
- 7.Big Pharma lui Bill Gates ne anunță că urmează un "tsunami ARN mesager" inclusiv pentru bolile de inimă și cancer
- 8.Reincepe Vacciniada! Un nou ser ARNm împotriva Covid va fi autorizat în Europa pentru varianta Eris
- 9.Europa e la un pas de faliment: "Este un scenariu benign!"
- 10.Datele CDC arată că vaccinurile COVID-19 pot reduce speranța de viață a bărbaților cu 24 de ani
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu