Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Fiarele de călcat verticale: cât sunt de bune și ce avantaje au?

Postat la: 23.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Călcatul este una dintre cele mai greoaie treburi casnice. Acest proces, deși necesar, poate fi copleșitor atunci când nu aveți experiență în utilizarea aparatului.

O soluție eficientă la această problemă sunt fiarele de călcat verticale, cu un sistem simplu care emite aburi și facilitează sarcina de călcare într-un timp scurt.

Fiarele de călcat verticale sunt alegerea potrivită pentru îngrijirea hainelor

Odată cu sosirea toamnei și revenirea la școală și la birou, este esențial să vă îmbrăcați cu haine fără cute și în perfectă stare. Întoarcerea la viața de zi cu zi, departe de spiritul lipsit de griji și liber al verii, necesită haine profesionale și impecabile, care să facă o impresie bună celorlalți. În acest sens, fiarele de călcat verticale sunt un sistem de călcat agil, fiabil și mai eficient decât cele convenționale, deoarece dispun de un sistem de abur care poate fi aplicat cu o singură mână într-un timp scurt.

Avantajele fierului de călcat vertical

Un mare avantaj al fiarelor de călcat verticale este acela că, pentru a le folosi, nu este necesar să desfaceți hainele pentru a trece la călcat, ceea ce face ca munca să fie mai confortabilă și mai simplă. De asemenea, acest tip de fier de călcat este ideal pentru tratarea hainelor cu țesături delicate, deoarece faptul că nu sunt atașate de țesătură vă permite să știți cu precizie cum decurge procesul, evitând temutele arsuri.

Pe de altă parte, cu un fier de călcat vertical, timpul de călcat este redus considerabil, se obține un rezultat eficient și se evită durerile de spate. În același mod, acest sistem de călcat păstrează hainele fără acarieni și vă permite să călcați direct perdelele sau orice alt material textil de uz casnic.

Fiarele de călcat verticale sunt preferate de tot mai multă lume pentru funcționalitate, dimensiune și portabilitate, deoarece pot fi transportate cu ușurință dintr-un loc în altul fără probleme. Este un mic aparat care are grijă de haine, oferă confort și evită folosirea mesei de călcat.

Fier de călcat clasic sau vertical?

În primul rând, există două tipuri principale de fiare de călcat cu aburi: clasice și verticale. Acestea diferă, în primul rând, prin cantitatea de apă pe care o poate conține rezervorul lor, ceea ce le determină dimensiunea și greutatea.

Fiarele de călcat clasice sunt mai mici, mai ușoare și mai portabile decât cele verticale, cântărind între 1 și 2 kg, în timp ce fiarele de călcat verticale pot cântări peste 7 kg. Fiarele de călcat clasice de mână au un mic rezervor de apă în interiorul fierului de călcat propriu-zis. Unele au forma unui cap de duș, iar altele seamănă mai mult cu un ceainic.

Fiarele de călcat verticale sunt mai mari și mai voluminoase, deoarece sunt compuse dintr-o bază care trebuie așezată pe podea, unde se află rezervorul de apă, și un suport pentru agățarea hainei, care este de obicei telescopic. Capul de abur este conectat la bază printr-un furtun de abur. Deoarece au un rezervor mare, pot fi utilizate pentru perioade mai lungi de timp și sunt, în general, mai puternice decât fiarele de călcat clasice manuale. De aceea, și prețul lor este mai mare.

Avantajele și dezavantajele fierului vertical

Un fier de călcat vertical nu va fi întotdeauna cea mai bună opțiune, așa că este important să luăm în considerare avantajele și dezavantajele sale: 

- Nu este necesară o masă de călcat, ceea ce îl face ideal pentru călătorii.
- Aburul poate fi mai blând cu hainele decât în cazul sistemelor tradiționale de călcat.
- Unii producători pretind că împrospătează și dezinfectează hainele, precum și că îndepărtează pliurile.
- Acestea sunt, în general, mai puțin puternice decât fiarele clasice de călcat cu aburi și nu neapărat mai ieftine.
- Hainele sunt adesea puțin umede după călcare, așa că trebuie să așteptați puțin înainte de a le folosi.
- Nu toate sunt ușoare.

Unul dintre cele mai bune fiare de călcat verticale cu aburi este Philips Steam&Go.

Din punct de vedere estetic, este unul dintre cele mai frumoase design-uri de fiare de călcat verticale, datorită combinației de culori pe care o încorporează. Este, de asemenea, un design impresionant pentru că este printre puținele care nu pot sta în picioare. Pe de altă parte, finisajul acestui fier de călcat Philips arată una dintre cele mai bune calități de construcție, iar singurul "dar" este că capacitatea rezervorului de apă detașabil este foarte mică (70 de mililitri), ceea ce face necesară umplerea acestuia de mai multe ori.

Nu este nevoie de prea mult timp pentru a ajunge la temperatura optimă de utilizare cu acest fier de călcat Philips, aproximativ 25 de secunde. În acest caz, rezultatele oferite de placa sa de încălzire (Philips a numit-o SmartFlow) îl plasează printre cele mai bune din categoria sa, deoarece lucrează bine cu orice tip de țesătură și nu contează dacă haina are sau nu prea multe cute. Nu le elimină pe toate, dar atunci când comparăm rezultatele, Steam&Go GC365/80 se remarcă rapid prin performanță (puterea sa este de 1.300 de wați). De asemenea, are în favoarea sa faptul că poate fi utilizat nu numai pe verticală, ci și pe orizontală.

Faptul că debitul de abur continuu (până la 24 g/min) al acestui fier de călcat Philips este mai mic decât al altor fiare de călcat verticale nu afectează experiența utilizatorului. În cele din urmă, vine cu următoarele accesorii: o perie pentru țesături groase, o pungă rezistentă la căldură pentru depozitare și o mănușă pentru a preveni arsurile în cazul în care atingeți din greșeală placa fierbinte în timp ce aceasta funcționează.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE