Medicamentele din schema "Flavia Grosan". Ce spune un specialist ATI: "Se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti"
Postat la: 25.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Flavia Grosan a ajuns in centrul unei adevarate controverse dupa ce a sustinut ca are o schema proprie pentru tratarea COVID-19 cu care ar fi pus pe picioare circa 1.000 de pacienti.
Colegiul Medicilor din Bihor s-a autosesizat in cazul medicului pneumolog din Oradea, dar femeia a scapat fara nicio sanctiune in urma evaluarii Comisiei de Etica si Disciplina. Una dintre cele mai surprinzatoare declaratii ale Flaviei Grosan a fost cea legata de saturatia de oxigen, sustinand ca ea a reusit sa vindece un pacient care avea doar 65% saturatie.
"Eu ma duc pe medicatie ca sa controlez saturatia din oxigen (n.r. - saturatia de oxigen din sange). Oxigen foarte putin si apoi la plimbare. Eu nu dau Heparina pentru ca mi-e frica sa nu faca hemoragie alveolara, pentru ca pacientii intra (n.r. - in spitale) pe picioarele lor si se degradeaza extraordinar de repede, in 3-4 zile sunt la ATI. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturatie, medicul de familie a trimis salvarea dupa el, dar omul a spus ca prefera sa moara acasa decat sa se duca in spital si a apelat la mine. Am reusit sa-l vindec fara spitalizare si doar cu o doza mica de oxigen. M-am dus pe medicatie frumos pana l-am vindecat. Daca se ducea in spitale, il intubau pe loc", a sustinut doctorita.
Seful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a afirmat ca dupa mediatizarea cazului doctoritei Flavia Grosan, care a declarat ca in spitale sunt omorati pacienti inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale, personalul de la Urgente are mari dificultati sa convinga pacientii de necesitatea administrarii oxigenului, chiar daca acestia abia respira.
Schema de tratament a Flaviei Grosan:
Flavia Grosan a spus care sunt principalele medicamente pe care le administreaza pacientilor ei cu COVID-19. Tot in cadrul aceleiasi emisiuni a spus ca nu ar fi vorba despre o mie de pacienti, asa cum sustinuse initial, ci cateva mii, tinand cont ca "intr-o casa sunt trei-patru pacienti". "Claritromicina este vedeta, regina este Ventolin, regele este Flixotide", a declarat Flavia Grosan.
Claritromicina
Claritromicina este un antibiotic din grupa antibioticelor macrolide si opreste cresterea anumitor bacterii. Se utilizeaza pentru tratarea urmatoarelor infectii: Infectii ale plamanului, cum sunt bronsita si pneumonia; Infectii ale gatului si sinusurilor; Infectii ale pielii si tesuturilor moi; Ulcere gastro-duodenale asociate cu bacteria Helicobacter pylori. Potrivit prospectului, exista mai multe situatii in care nu ar trebui sa luati Claritromicina decat dupa ce v-ati consultat cu medicul in privinta istoricului medical, si anume: Sunteti alergic la claritromicina, alte antibiotice macrolide, sau oricare dintre componente; Ati avut in trecut tulburari ale ritmului de bataie al inimii sau modificari ale activitatii inimii prezente pe electrocardiograma ca "prelungire a intervalului QT"; Aveti insuficienta severa a ficatului si in acelasi timp probleme cu rinichii; Luati medicamente cunoscute sub denumirea de terfenadina sau astemizol (pentru febra sau alergii), cisprida sau pimozida comprimate, deoarece administrarea acestora concomitent poate produce uneori modificari grave ale ritmului inimii; Luati alte medicamente care sunt cunoscute a produce modificari ale ritmului inimii; Aveti valori scazute ale potasiului in sange; Aveti antecedente de tulburari ale ritmului cardiac; Luati oricare dintre urmatoarele medicamente: ergotamina, dihidroergotamina, lovastatina, simvastatina, colchicina, ticagrelor sau ranolazina.
Ventolin
Ventolin Inhaler CFC-Free este o suspensie de inhalat presurizata care contine salbutamol si care va permite sa inhalati medicamentul direct in caile respiratorii, acolo unde este necesar. Salbutamolul apartine grupului de medicamente denumite bronhodilatatoare. Salbutamolul relaxeaza muschii din peretii cailor aeriene mici din plamani. Aceasta permite deschiderea cailor aeriene si, astfel, ajuta la prevenirea senzatiei de constrictie toracica, respiratiei suieratoare si tusei, ceea ce va permite sa respirati mult mai usor. Ventolin Inhaler CFC-Free este indicat pentru a preveni si trata simptomele astmului bronsic si ale altor boli bronhopulmonare obstructive. In plus, potrivit prospectului, medicamentele beta-blocante neselective, care incetinesc activitatea cordului, cum este propranololul, nu se administreaza impreuna cu Ventolin. Mai mult, trebuie sa consultati medicul daca sunteti alergic la Ventolin, la salbutamol, sau la oricare alt ingredient din compozitie, daca sunteti insarcinata, daca alaptati, daca urmati un tratament pentru afectiuni tiroidiene sau unul pentru tensiune arteriala mare sau afectiuni cardiace.
Flixotide
Propionatul de fluticazona apartine grupului de medicamente denumit glucocorticoizi sau steroizi. Glucocorticoizii, datorita actiunii antiinflamatorii, sunt utilizati in tratamentul astmului bronsic, reducand edemul si iritatia de la nivelul peretilor cailor aeriene mici din plamani. Amelioreaza simptomele respiratorii si ajuta la prevenirea crizelor de astm bronsic. Flixotide Inhaler CFC-Free este indicat ca tratament preventiv al astmului bronsic la pacientii la care simptomele sunt persistente si la adultii cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) severa, o boala cronica, cu ingreunarea trecerii aerului prin caile respiratorii mici din plamani. Potrivit prospectului, nu trebuie sa utilizati Flixotide daca sunteti alergic la propionatul de fluticazona si trebuie sa consultati medicul daca: Aveti crize de dispnee (senzatia de sufocare); Daca respiratia, inclusiv respiratia suieratoare se agraveaza imediat dupa folosirea aerosolului; Daca dificultatile respiratorii, inclusiv respiratia suieratoare se agraveaza dupa cateva zile de tratament sau daca a fost necesar sa mariti frecventa de utilizare a altor medicamente administrate pe cale inhalatorie; Daca ati urmat sau urmati pe perioade scurte tratamente cu corticosteroizi administrati pe cale orala; Daca suferiti de diabet zaharat; Daca ati avut vreodata afte la nivelul gurii; Daca aveti sau ati avut tuberculoza (TBC).
Explicatia specialistului ATI:
Radu Tincu, medic medic primar in cadrul sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca, din Bucuresti, a explicat pentru Ziare.com cum functioneaza aceste medicamente si de ce nu ar trebui sa fie administrate fiecarui pacient infectat cu COVID-19, boala avand o evolutie diferita in fiecare caz in parte. Medicul spune ca nu exista un tratament impotriva COVID-19, mai exact unul care sa opreasca multiplicarea virusului. Adauga si ca Claritromicina este un antibiotic care a aratat o anumita eficienta in tratarea infectiei COVID-19 in anumite studii, insa puncteaza ca nu este vorba despre un tratament antiviral care sa opreasca replicarea virusului.
"Celelalte doua sunt un bronhodilatator si un corticosteroid inhalator. Sigur ca ele pot sa fie folosite, insa nu toti pacientii cu covid au bronhoconstrictie ca sa aiba nevoie de Ventolin. Flixotide se foloseste in cazul pacientilor care au inflamatie la nivel pulmonar. Sunt folosite, insa de aici pana la a spune ca ele reprezinta un panaceu, e o distanta foarte lunga. Ele se adreseaza doar anumitor categorii de pacienti. Nu putem sa ii tratam pe toti cu bronhodilatatoare daca nu au bronhoconstrictie. Iar daca discutam de antiinflamatoare, noi folosim in spital, pentru pacientii cu forme medii si severe de covid, antiinflamatoare mult mai eficiente cu potenta mult mai mare decat Flixotide", explica Radu Tincu.
Medicul a mai explicat ca Flavia Grosan nu a prezentat niciun fel de documentatie stiintifica, astfel ca nu se pot trage concluzii referitoare la cum ar fi evoluat cei 1.000 de pacienti daca nu ar fi primit schema respectiva de tratament. "Problema este ca in momentul in care vrei sa vii cu o astfel de afirmatie, ea trebuie sa fie insotita de date stiintifice pe care doamna doctor trebuia sa le aiba. Asta insemnand criteriile de gravitate ale pacientilor, imagistica, imagini pulmonare, anumite date din analizele de sange. Este de neinteles comportamentul unor oameni care pun la indoiala vaccinurile, spre exemplu, care au fost trecute prin studiile clinice, au fost avizate de autoritatile de reglementare, exista o documentatie stiintifica. Pe acestea le punem la zid si consideram ca sunt insuficient testate si preferam sa ne tratam cu vorbe, cu o declaratie publica a unui om care nu poate sa sustina stiintific aceste declaratii", concluzioneaza Radu Tincu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Spania limitează drastic circulația banilor cash - Amenzi de până la 150.000 de euro
Spania a introdus noi masuri prin care persoanele fizice trebuie sa notifice autoritațile fiscale naționale inainte de a ...
-
Apropiați ai presedintelui SUA: Papa Leon este anti Trump și „o marionetă marxistă"
Fostul asociat al președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Steve Bannon, l-a evaluat astazi pe noul șef ...
-
Falsul polițist care a păzit urnele la alegerile locale din Ploiești. Până și mama lui l-a crezut
Noi detalii din dosarul barbatului cu opt clase și o condamnare, care, ani la rand, s-a dat drept ofițer in cadrul struc ...
-
Fiul de 2 ani al lui Ionel Ganea, în stare gravă. Fostul fotbalist a intrat într-o maşină oprită pe carosabil. Copilul ar fi fost pe scaunul din faţă, neasigurat
Ionel Ganea a fost implicat intr-un grav accident intre Hurez si Fagaras, vineri, cand a intrat intr-o masina oprita pe ...
-
Bomba despre originea COVID-19. Studiul exploziv care zdruncină teoria Chinei și rescrie începutul pandemiei
Cercetatori americani susțin ca au identificat momentul și locul in care COVID-19 ar fi aparut pentru prima data - și, s ...
-
Locuitorii unui oraș turc au avut halucinaţii câteva zile după ce poliția a ars în centrul orașului 20 de tone de canabis
Politia din Lice, sud-estul Turciei, a ars 20 de tone de canabis confiscate de catre autoritati de-a lungul anului 2024, ...
-
Cel mai mare „dogfight" din istoria recentă a aviației? 125 de avioane militare din India și Pakistan s-ar fi duelat timp de o oră / Ce pierderi ar fi suferit cele două puteri nucleare
Un numar de 125 de avioane militare din India și Pakistan s-au confruntat in conflictul izbucnit recent intre cele doua ...
-
Valurile de căldură record din 2023 și 2024 ar putea fi doar o variabilitate naturală, nu un semn al încălzirii globale
În ultimii doi ani, planeta a doborat recorduri ingrijoratoare de temperatura, iar caldura extrema din 2023 și 202 ...
-
Veste uriașă despre boala Alzheimer, considerată timp de decenii o cale fără întoarcere
Timp de decenii, boala Alzheimer a fost considerata o cale fara intoarcere, un declin lent, dar inevitabil al memoriei ș ...
-
Celebră instructoare de Pillates, ucisă cu otravă de soacră și soțul infidel după ce a descoperit aventura acestuia
O tragedie șocanta a avut loc intr-o familie, cand Larissa, instructor de Pilates in varsta de de 37 de ani a murit intr ...
-
Noul Papă și-a presimțit alegerea. De ce nu l-a ascultat pe fratele său care i-a spus să nu ia numele "Leon"
Papa Leon al XIV-lea și-ar fi presimțit alegerea chiar cu o seara inainte de inceperea conclavului, dar nu a ascultat sf ...
-
Teoriile conspirației modelează politica actuală: Oamenii inteligenți sunt victime sigure ale industriei mașinațiunilor oculte
În lumea in care informațiile circula rapid și fara filtru, teoriile conspiraționiste au ajuns sa fie un fenomen t ...
-
Americanul Robert Francis Prevost este noul Papă. El va urca pe Scaunul Sfântului Petru sub numele de Leon al XIV-lea
Cardinalul american Robert Francis Prevost a fost ales al 267-lea Papa al Bisericii Catolice, primul american ales Papa ...
-
Administrația Trump presează mai multe guverne să aprobe accesul companiei SpaceX în schimbul bunăvoinței comerciale
Starlink, rețeaua de internet prin satelit a companiei SpaceX, fondata de Elon Musk, a devenit in ultimii ani nu doar o ...
-
Donald Trump pregătește Republica Moldova pentru a deporta aici imgiranții ilegali din SUA
Mascatii din brigada speciala „Fulger" a politiei din Republica Moldova au primit miercuri echipamente in valoare ...
-
Cum arată cotele la pariuri pentru finala prezidențială dintre George Simion și Nicușor Dan
George Simion și Nicușor Dan urmeaza sa se dueleze pe data de 18 mai in turul 2 al alegerilor prezidențiale din Romania. ...
-
Cine va cuceri cursa computerelor cuantice? Lista completa a mașinăriilor informatice din spatele noii revoluții tehnologice
Calculul cuantic a fost anunțat de multa vreme ca fiind „la un pas distanța", dar mai multe companii sunt acum hot ...
-
O sondă spațială sovietică lansată greșit în 1972 ar putea cădea pe Pământ în această săptămână. Aproape toate marile orașe ale lumii sunt în zona de risc
O sonda sovietica veche de peste o jumatate de secol este pe cale sa revina pe Pamant, intr-un final spectaculos și impr ...
-
Ucraina lansează prima piață de arme din lume on-line în stil Amazon. Debutează cu drone, roboți și muniție
Brave1 Market imbunatațește eficiența achizițiilor militare descentralizate, permițand unitaților militare sa iși folose ...
-
Scandalos: Elon Musk este marele câștigător al bugetului Pentagonului de 1.000 de miliarde de dolari. Fonduri alocate pentru o tehnologie care nu există
Bugetul propus de Casa Alba a starnit controverse, in principal din cauza creșterii semnificative a cheltuielilor pentru ...
-
Cutia neagră a Pământului, pentru sfârșitul lumii: Monolitul ce nu poate fi distrus, ascuns la capătul planetei
Cei aflați la conducere au o atitudine indiferenta fața de distrugerea planetei noastre, iar președintele Donald Trump a ...
-
Cea mai șocantă declarație a unui fost oficial de la Casa Albă: Controlează americanii timpul și spațiul la nivel cuantic?
Declarația fostului consilier științific al Casei Albe Michael Kratsios starnește controverse și speculații: "Manipulam ...
-
Europa și-a făcut planul și începe bătălia cu Donald Trump: Să ne pregătim pentru orice scenariu
Comisarul european pentru comert, Maros Sefcovic, a declarat miercuri, ca organul executiv al Uniunii Europene va anunta ...
-
NASA a studiat Sfârșitul Lumii: Supercomputerul a simulat când ți cum se va sfârși viața pe Pământ
Cercetatorii de la NASA au efectuat o simulare avansata folosind un supercomputer pentru a anticipa cat timp va mai rama ...
-
Fum negru in prima zi a Conclavului de la Vatican - Cele patru nume care se luptă pentru a fi ales noul Papă
Primul fum a iesit negru la Vatican, unde a inceput conclavul pentru alegerea unui nou papa. Oricine va fi viitorul suve ...
-
ROBOR scapă de sub control - urmează luni grele pentru românii cu credite
Veste proaste pentru romanii cu credite in lei! Indicele ROBOR la 3 luni a crescut miercuri la 6,47% de la 6,08% cu o zi ...
-
Vine Nibiru? Oamenii de știință spun că au găsit o planetă uriașă ascunsă în adâncul sistemului nostru solar
Ani de zile, așa-numiții „teoreticieni ai conspirației" au fost batjocoriți pentru ca avertizau ca o planeta ascun ...
-
Tarifele lui Trump lovesc acum în exporturile SUA. Scăderi de până la 50% în vânzările externe ale unor produse de bază
Tarifele impuse de președintele american Donald Trump pentru importurile in SUA au un efect negativ și asupra exporturil ...
-
Avertisment de la Banca Națională: Sunt crize suprapuse, este presiune. Dacă o pierdem din mână mi-e greu să cred că o mai prindem
Purtatorul de cuvant al Bancii Naționale, Dan Suciu, a explicat faptul ca aceasta criza politica se suprapune cu problem ...
-
Clubul de Presă îi provoacă la dezbatere pe finaliștii prezidențialelor!
Catre domnul George Simion, președinte AUR, candidat prezidențial. Catre domnul Nicușor Dan, Primar General al Capitalei ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu