Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Preluarea producătorului de cipuri TSMC în cazul unei invazii chineze a Taiwanului ar fi dezastru pentru economia SUA

Postat la: 09.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preluarea producătorului de cipuri TSMC în cazul unei invazii chineze a Taiwanului ar avea ca rezultat un dezastru pentru economia SUA, a declarat secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo , în timpul unui discurs în Camera Reprezentanților.

Întrebat despre consecințele unei posibile invazii chineze, Raimondo a remarcat că acestea ar fi „absolut devastatoare". „Statele Unite cumpără acum 92% din cipurile sale avansate de la TSMC", a explicat șeful Ministerului Comerțului.

În aprilie, Statele Unite au anunțat alocarea de 6,6 miliarde de dolari diviziei americane a TSMC pentru construcția de fabrici în Arizona, precum și împrumuturi de 5 miliarde de dolari.

În schimb, compania taiwaneză a acceptat să crească investițiile în întreprinderile sale americane de la 40 de dolari miliarde până la 65 de miliarde de dolari și să construiască o a treia fabrică în Arizona până în 2030.

La una dintre fabrici, TSMC va produce cele mai avansate cipuri de 2 nanometri. Producția este de așteptat să înceapă în 2028. TSMC este principalul furnizor de semiconductori pentru Nvidia și Apple.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE