Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Primul Minister Mondial în Al Doilea Summit Global: "Soluții pentru a vaccina omenirea și a construi o securitate mai bună a sănătății peste tot!"

Postat la: 20.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statele Unite, alături de Germania, Belize, Indonezia și Senegal, anunță că vor găzdui al doilea summit global pe tema Covid-19, care va avea loc pe 12 mai, informează un comunicat publicat pe siteul Casei Albe.

Belize participă în calitate de deținător al președinției CARICOM, comunitatea statelor din Caraibe, Germania în calitate de președinte al G7, Indonezia ca președinte al G20, iar Senegal în calitatea de actual președinte al Uniunii Africane. Țările respective fac un apel „la liderii mondiali, membrii societății civile, organizațiile neguvernamentale, filantropii și sectorul privat să își asume noi angajamente și să aducă soluții pentru a vaccina omenirea, a salva vieți acum și a construi o securitate mai bună a sănătății - pentru toată lumea, pretutindeni". Participanții la summit consideră că răspândirea Omicron, o variantă cu simptome semnificativ mai blânde și cu un număr de decese mult mai mic - „au întărit nevoia unei strategii care să vizeze controlul COVID-19 la nivel mondial".

„Împreună, putem atenua impactul COVID-19 și îi putem proteja pe cei cu cel mai mare risc prin vaccinări, teste și tratamente, acțiuni pentru a minimiza întreruperea serviciilor de sănătate de rutină și prin sprijinirea mecanismului multilateral ACT-Accelerator. Știm că trebuie să ne pregătim acum pentru a construi, susține și finanța capacitatea globală de care avem nevoie, nu numai pentru variantele emergente de COVID-19, ci și pentru viitoarele crize de sănătate. Pentru a ajuta la atingerea acestor obiective, îndemnăm toate țările și părțile interesate să se angajeze să ia măsuri urgente pentru a crea sistemele de care avem nevoie pentru a pune capăt fazei acute a COVID-19, a salva vieți și a construi sisteme de sănătate și de securitate mai bune.

Summit-ul se va baza pe temele și angajamentele asumate la prima intalnire, din septembrie 2021, și va pune accent pe sprijinirea soluțiilor conduse la nivel local pentru provocările imediate și pe termen lung, precum:

  • Injectarea în brațe;
  • Implementarea de teste și tratamente, în special pentru populațiile cu cel mai mare risc;
  • Extinderea și protejarea forței de muncă din domeniul sănătății și reducerea la minimum a perturbărilor serviciilor de sănătate de rutină și esențiale;
  • Îmbunătățirea accesului la contramăsuri medicale, inclusiv cercetare și dezvoltare și extinderea și diversificarea producției locale și regionale;
  • Generarea de finanțare durabilă pentru pregătirea pentru pandemie, securitatea sănătății și sistemele de sănătate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE