Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Reprezentantul Rusiei pe lângă UE spune că ”mulți ne împing” spre un război în Transnistria: ”Sper că bunul simț va triumfa, altfel va fi sfârșitul Moldovei”

Postat la: 16.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vladimir Chiznov, Reprezentantul Permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, a spus că dacă țara sa ar interveni militar în Transnistria, ar însemna „sfârșitul Moldovei".

Într-un interviu acordat agenției TASS, Chiznov a declarat că „mulți ne împing" către o intervenție rusă în Transnistria. „Mai mult decât atât, mulți oameni, în principal la Kiev, sunt foarte nerăbdători să deschidă un front transnistrean. Sper că bunul simț va triumfa, totuși. Pentru că asta ar însemna sfârșitul Moldovei", a spus Chiznov, citat de TASS. Interviul a avut loc la Sankt Petersburg, acolo unde se desfășoară Forumul Economic Internațional.

Reamintim că în Transnistria se află baze rusești, în urma războiului din anii 90. Atunci, regiunea și-a declarat independența față de Chișinău, dar fără a fi recunoscută la nivel internațional. Auto-proclamatele autorități nistrene sunt ținute în viață de sprijinul Rusiei. După începerea războiului din Ucraina, au avut loc mai multe explozii pe teritoriul Transnistriei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE