Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Starea de sănătate a oamenilor, monitorizată prin tatuaj. Cercetătorii coreeni lucrează la conectarea cu cip wireless a populaţiei

Postat la: 03.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Institutul Avansat de Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea (KAIST) din oraşul sud-coreean Daejeon a dezvoltat o cerneală electronică pentru tatuaj realizată din metal lichid şi nanotuburi de carbon care funcţionează ca un electrod bio.

Sud-coreenii ar putea în curând să poată purta un dispozitiv în interiorul corpului sub forma unui tatuaj la comandă care îi avertizează automat asupra potenţialelor probleme de sănătate, dacă proiectul unei echipe ştiinţifice dă roade, conform news.ro.

Conectat la un dispozitiv de electrocardiogramă (ECG) sau alt biosenzor, acesta poate trimite o citire a ritmului cardiac al unui pacient şi a altor semne vitale, precum glucoza şi acidul lactic, către un monitor.

"În viitor, ceea ce sperăm să facem este să conectăm un cip wireless integrat cu această cerneală, astfel încât să putem comunica sau trimite semnal înainte şi înapoi între corpul nostru şi un dispozitiv extern", a declarat liderul proiectului, Steve Park, profesor de ştiinţa materialelor şi inginerie.

Cerneala este neinvazivă şi este făcută din particule pe bază de galiu, un metal moale, argintiu, folosit şi în semiconductori sau în termometre. Nanotuburile de carbon decorate cu platină ajută la conducerea electricităţii, oferind în acelaşi timp durabilitate.

"Când este aplicat pe piele, tatuajul nu se desprinde, chiar dacă este frecat, ceea ce nu este posibil doar cu ajutorul metalului lichid", a mai spus Park.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE