Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un film despre ultimul refugiu al pelicanilor din Delta Dunării a câștigat Premiul Special al Juriului ECOFEST

Postat la: 12.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Filmul documentar "Delta Dunării, ultimul refugiu al pelicanilor" a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional al Filmului Ecologist ECOFEST. Juriul l-a premiat pentru seriozitatea și profunzimea documentării, pentru inspirația și claritatea discursului articulat cu privire la intervenția omului în salvarea speciilor protejate din Delta Dunării.

Filmul câștigător este regizat de Dan Curean, un cunoscut documentarist român. Pelicula de 52 de minute este o coproducție Franța - Germania - România, pentru MedienKontor for Arte - Geo Reportage 360. Filmul a fost finalizat în anul 2020. Subiectul îl reprezintă păsările vânate și amenințate de exterminare în timpul regimului communist, care îi socotea inamici naturali ai pescuitului industrial.

Datorită creării unor zone protejate, populația de pelicani din Delta Dunării s-a restabilit, însă acest fapt nu este pe placul pescarilor, care se tem de acest "concurent" natural pentru mijloacele lor de existență - peștele. În schimb, ecologiștii si biologii se bucură pentru această repopulare din Delta Dunării.

Festivalul ECOFEST - "Pentru Sănătatea Pământului", s-a desfășurat între 7 și 11 iunie,la Galați și a avut în competiție 11 filme documentare de scurt metraj și de lung metraj, de animație, producții cu tematică ecologistă din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Cipru, Cehia, Italia, Spania, Slovacia, Lituania, Noua Zeelandă. Toate filmele sunt realizate în ultimii trei ani, fiind proiectate în premieră în România. Cele mai multe sunt deja premiate la numeroase festivaluri internaționale.

ECOFEST, aflat la cea de-a 12-a ediție, a fost organizat de Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, în colaborare cu Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, al Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Educației, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Galați.
Festivalul a fost susținut de partenerii de la Serviciul de Ambulanță Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați, Editura Litera, Coca Cola, Vodafone, Oxygen, Domeniile Urlați. Parteneri media: Canal 33, Gândul, Evenimentul Zilei, DC News, Ziua News, Play Tech, Impact.ro, Național TV, Național FM, Antena 3.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE