Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Anisoara Cornila si mafia din Transporturi pun la cale un puci pe la spatele ministrului Dan Costescu

Postat la: 17.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Joi 18 februarie 2016 a fost convocata o Adunare Generala a Actionarilor Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, la dispozitia Directiei Juridice a Ministerului Transporturilor, acolo unde jupana este Anisoara Cornila, cea care, de fapt, e eminenta cenusie a institutiei guvernamentale.

Cum am atras atentia in dese randuri, Cornila si-a constituit un veritabil "clan" in minister, facand si desfacand ite, numind si renumind diverse personaje in conducerile departamentale ale ministerului. Da data aceasta interesul este acela de a pune mâna si pe Compania Aeroporturi Bucuresti, dupa modelul Tarom, sau CFR, numind la butoane oamenii fideli unor interese ilicite, de tip mafiot.

In acest context, interlopii de la Transporturi pun la cale un veritabil puci, folosindu-se de o hotarare de instanta care desi la prima vedere pare definitiva, in realitate nu mai are obiect. Pe scurt, in 2014 s-a constat ca managementul CNAB a fost neperformant si incompetent, iar Consiliul de Administratie a creat prejudicii. Astfel, Liviu Radu, managerul companiei a fost schimbat din functie, iar CA a fost, la randul lui inlocuit cu alti membri. In perioada care a urmat CNAB a devenit nu numai profitabila, dar a triplat veniturile. Situatia nu i-a convenit Anisoarei Cornila si clanului ministerial pe care-l conduce, deoarece noul management nu s-a pus la dispozitia acesteia si intereselor sale ilicite.

Liviu Radu, ca si alti membri ai CA demis au atacat in instanta hotararea AGA de atunci, considerand-o nedreapta, iar instanta a declarat-o nula, deoarece nu intrunea cateva dispozitii. Numai ca, CA a dispus o noua adunare, dupa pronuntarea sentintei, care a modificat-o pe prima, de asta data cu dispozitiile procedurale necesare. Liviu Radu, la indicatiile directoarei Cornila a atacat si adeasta decizie, pe motiv ca a fost facuta dupa pronuntarea instantei, cu toate ca intre timp fusese inaintat un recurs. Ca atare, ultima decizie a AGA e in vigoare si statuteaza de drept actualul management, ca si actualul CA.

Cornila, insa, nu s-a lasat. L-a influentat pe ministrul Dan Costescu, din informatiile noastre l-a si amenintat, la fel si pe secretarul de stat Marcel Bolos, motivand ca trebuie convocata o noua AGA, care sa constate decizia instantei (o decizie care repetam se refera numai la chestiuni de procedura si nu constata ilegalitatea actualui CA, ori a actualului management) si in baza unei asa zise "nulitati" sa declare ca actualul CA trebuie inlocuit cu vechiul CA, iar actualul managemnt cu vechiul management (dinaintea AGA din mai 2014), adica cu Liviu Radu, omul de casa al lui Ion Tiriac, vasal fidel al Anisoarei Cornila, cel care punea la cale Afacerea "Hangarul" in favoarea milionarului tenisman.

In plus, aflam cu stupoare ca, prin acelasi procedeu (rezulta din convocatorul pentru 18.02.2016 si din adresa nr 47643 semnata de Anisoara Cornila) ca se trag sforile de catre aceleasi clanuri oculte care conduc destinele "economiei" paralele din Transporturi, ca in fruntea Consiliului de Administratie sa fie repus Radu Merica, manevra gandita inca din 22.12.2015, dinaintea vreunei decizii oficiale si a comunicarii motivarii instantei, ceea ce dovedeste premeditarea actiunii sefei Directiei Juridice, in tandem cu secretarul de stat Alexandru Razvan Cuc.

Pentru cine nu stie, Radu Merica, fostul sef al CA al CNAB este renumit in presa pentru ca a dat o rezolutie pe un act oficial ce privea pista aeroportului Baneasa scriind textual: "Nu aprob si-mi bag pu*a!" Ca atare, Anisoarei Cornila i s-o fi parut un semn de virilitate maxima a lui Merica, tinand cont ca tot vorbea de o "pista", iar madam Cornila a folosit birourile institutiei ca studiouri foto pentru sedinte de pozat sexi (cu toate ca varsta inaintata mai mult oripila privirea), fapt devoalat de Ziuanews.

Sa mai spunem ca lui Liviu Radu i s-a atras, printr-un dosar care e pe rol, raspunderea patrimoniala de aproape sapte miliarde lei, intr-atat de "performant" a fost managementul lui. Mai mult, vechiul CA-ul pe care vor sa-l puna joi in "drepturi" are plangere la DNA, in urma constatarii Corpului de Control al Ministerului Transprturilor, care a fost inaintat si la Guvern.

In fapt, jocul Anisoarei Cornila este simplu. Joi, prin AGA doreste sa repuna in functie vechiul management si vechiul CA, bazandu-se - cum spuneam - pe o decizie discutabila si atacabila a instantei. Iar asta pentru ca nu poate numi, din prima, un alt CA si un alt manager. Daca, insa, se va constata ca membrii CA au plangere penala pentru daune de sapte miliarde, iar Liviu Radu nu o sa fie agreat din aceleasi motive de dosar, atunci se va convoca un nou vot pentru noi membri, de asta data numindu-si direct oamenii. Primul pe lista pentru sefia CA este ginerele Anisoarei Cornila, pe care aceasta l-a folosit pana acum pe post de jolly-joker prin mai multe companii, inclusiv Tarom, care a ajuns la sapa de lemn.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE