Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Dan Costescu vrea sa arunce-n aer aeroporturile din Bucuresti

Postat la: 22.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, isi continuă seria gainariilor, puse la cale impreuna cu apropiatii sai, intre care si fostul fotbalist de la Galati, Marius Humelnicu, acum pe post de varf de atac ca si secretar de stat si cu Anisoara Cornila, sefa de la resurse umane, cea care a pozat in posturi sexi chiar in cladirea Ministerului.

Costescu, influentat masiv de Cornila, vrea sa-l debarce de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti pe actualul director, Sorinel Ciobanu, care ocupa aceasta functie in baza unui contract de management, conformă cu hotararea guvernului 109/2011, contract aprobat de ministrul Transporturilor in mai 2014. Costescu ar vrea sa-l puna in loc pe Liviu Radu, cel care a fost suspendat din functie (cu contract inchis de AGA), cel care e omul lui Ion Tiriac si al lui Dan Radu Rusanu, pentru a reprezenta interese dubioase, folosindu-se de o chitita avocateasca.

Liviu Radu a fost dat jos de la CNAB, conform hotararii AGA din 29 mai 2014, pentru slabe performante obtinute, iar conform contractului acestuia din 21 mai 2013, i s-a declansat actiunea in raspunderea administratorilor si a lui personal. Conform AGA, acesta a fost inlocuit cu Sorinel Ciobanu, care are la randul lui contract de management valabil, aprobat de AGA dar si de ministrul Transporturilor. Liviu Radu a contestat in instanta AGA din mai 2014, declarand-o nestaturata si ilegala, considerand ca a fost schimbat abuziv. O prima instanta i-a dat castig de cauza pe temeiul "faptului ca AGA nu a fost statutara", considerand-o nula.

Ca atare, AGA s-a intrunit de data aceasta statutar in martie 2015 si a reglementat exact ceea ce a decis - dar de data asta statutar, cum am spus - ceea ce decisese si AGA din mai 2014, acum, insa, publicand in Monitorul Oficial decizia, dandu-i caracter absolut. Liviu Radu a contestat si aceasta decizie din martie 2015, iar in decembrie 2015 a obtinut de la Tribunalul Ilfov anularea hotararii AGA din martie 2015, numai ca aceasta hotarare de instanta nu e definitiva, urmand sa fie contestat la Curtea de Apel. Ca atare, actualul director pe functie e inca legal conform contractului de management. In acelasi timp, insa, Liviu Radu nu mai e in functie fix din pricina slabei performante si imputarii raspunderii manageriale de catre adunarea generala, de aceea a si fost inlocuit din functie.

La randul lui, Sorinel Ciobanu a fost contestat in instanta si a castigat, dovedindu-se ca si-a respectat termenii contractuali si ca a efectuat performantele cerute in contract. In plus, la evaluarea Ministerului Transporturilor s-a constatat ca Sorinel Ciobanu si-a respectat toti termenii contractuali si nu exista motive pentru incetarea contractului sau.

Iata, ajungem si la gainaria pusa la cale de tripleta Costescu, Cornila, Humelnicu. Pentru adunarea AGA ce a avut loc pe 21 decembrie 2015, reprezentantii ministerului - acum condus de Costescu, cel care pe vremea lui Rus a fost adus secretar de stat, impus personal de Liviu Dragnea - au primit dispozitii explicite de la ministru, cu toate ca imputernicirea acestuia nr 1800/18.12.2015 este total ilegala si vom prezenta intr-un episod viitor de ce, sa conteste managementul de la CN Aeroporturi Bucuresti, angajand conducerea si managementul administratorilor (adica pe Sorinel Ciobanu si consiliul de administratie), cu alte cuvinte incercand aceeasi manevra pe baza careia a fost schimbat Liviu Radu.

Tinta este evidenta, incetarea contractului lui Sorinel Ciobanu si aducerea lui Liviu Radu, precizandu-se ca acesta din urma ar fi obtinut de la instante anularea hotararilor AGA in urma carora ar fi fost suspendat si ca atare trebuie repus in functie, cu toate ca ultima decizie judecatoreasca nu este definitiva. Dar si in acest caz, Liviu Radu a fost schimbat pentru neperformanta, pentru ca nu si-a respectat angajamentele contractuale, ceea ce, in schimb, Sorinel Ciobanu a facut. Manevra este tesuta de Anisoara Cornila o mai veche "clienta" a ziarului nostru, dar si de Marius Humelnicu, fotbalistul care nu a facut altceva de cand a fost adus in minister in locul lui Marius Margarit decat sa "marcheze" la ordinul lui Costescu, desi ca performante a luat "gol după gol".

Liviu Radu e cel care punea la cale cum sa preia compania lui Ion Tiriac un hangar si cum sa fie supraevaluat un teren de sub acesta, care apoi sa fie vandut la suprapret, fapt despre care ziarul nostru a scris la vremea respectiva. Iar daca Liviu Radu a fost schimbat, consiliul sau de administratie a mai ramas o perioada, executand ordinile venite de la acesta in favoarea companiei lui Tiriac. La sosirea lui Sorincel Ciobanu intreaga afacere paguboasa s-a prabusit, iar acum, Dan Costescu impreuna cu Anisoara Cornila vor s-o repuna pe picioare si cu sprijinul lui Humelnicu si al secretarului general al ministerului, Mircea Jorj. In plus, Costescu i-a trimis in AGA din 21 decembrie 2015 pe "valetii" sai, Marin Stancu si Dana Galben, ca sa execute exact ordinul ministrului, conform planului de a-l reinscauna pe omul de paie al tandemului Tiriac-Rusanu, pentru ca tunurile de la aeroport sa "traga" din plin.

Prin manevra sa, Dan Costescu nu face altceva decat sa arunce-n aer aeroporturile din Bucuresti, dorind sa aduca un om care si-a demonstrat neperformanta manageriala, dar in schimb va promova interesele oculte ale diversilor oameni de afaceri pe care-i reprezinta, fireste, ministrul intrand si el in acest cerc al ocultelor interese financiare. Premierul Dacian Ciolos ar trebui sa ia aminte la ilegalitatile pe care le tot semnaleaza Ziuanews la adresa "tehnocratului" Dan Costescu si sa-l demita, pentru ca in niciun caz nu va avea performantele scontate in acest sector economic atat de dificil, condus acum de o marioneta a lui Liviu Dragnea, dar si a verosilor oameni de afaceri care nu stiu alta cale de a face business decat implicand si devalixzand banii statului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE