Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gașca „cooperativei" echipamentelor contrafăcute vrea să-si continue domnia la COSR

Postat la: 13.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, s-a înscris ieri în alegerile pentru funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, programate pe 15 noiembrie.

În același timp cu Covaliu, la sediul COSR s-au mai prezentat o serie de oameni ai sportului care au venit sa-l sustina pe fostul campion olimpic la scrima si totodata sa faca parte din echipa sa (vezi foto). Printre cei care au venit sa-l sustina pe Mihai Covaliu si care vor sa faca parte din teamul sau s-au aflat si mai multe personaje controversate care conduc structuri sportive importante, dar ale caror performate sunt modeste sau nesemnificative.

Insa, se poate constata ca cei care il sustin pe Covaliu sunt cam aceeasi care l-au sustinut pe Alin Petrache in 2014 si care au avut contracte cu firma Pax Creative Sports SRL de care nu este straina fosta conducere a COSR- Octavian Morariu- Ioan Dobrescu, adica furnizorul echipamentelor contrafacute purtate de sportivii romani care au participat la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

Boroi se visează secretar general al COSR, consiliat de Ioan Dobrescu

Principalul sustinator a lui Mihai Covaliu este presedintele CSA Steaua, colonelul George Boroi, care se viseaza viitor secretar general al COSR consiliat de catre fostul boss COSR-Ioan Dobrescu. Ori CSA Steaua cu Boroi la butoane a beneficiat de peste 30 de contracte de achizitionare de echipamente sportive de la firma nasita de cuplul Morariu- Dobrescu, iar Federatia Romana de Scrima a fost si e pe lista beneficiarilor Pax Creative Sports. Practic, cele doua entitati pastorite de clientii Pax Creative Sports vor sa conduca destinele olimpismului romanesc pentru urmatorii patru ani, adica Mihai Covaliu si George Boroi.

Susținătorii dalmațieni ai lui Covaliu

De asemenea, printre cei care il sustin pe Mihai Covaliu se numara Alexandru Dedu- președinte al FR de Handbal, Răzvan Pîrcălabu- președinte al FR de Lupte, Cristinel Romanescu- președinte al FR de Tenis de Masă, Sorin Babii- președintele FR de Tir, Irina Deleanu- presedintele FR de Gimnastica Ritmica si Ion Sandu- presedintele FR de Atletism. Insa, acesti sustinatorii au inregistrat contraperformate notabile si sunt si personaje controversate. FR de Atletism condusa de Ion Sandu a inregistrat o performanta dezastruoasa la Rio- peste 20 de sportivi, zero medalii si sportiv dopat intors din aeroport.

Irina Deleanu - cu o singura gimnasta la ritmica - locul 27 la Rio si Razvan Parcalabu de la FR Lupte cu luptatorul importat din Cecenia. Alexandru Dedu, cocotat in fruntea FR de Handbal de tripleta Ponta-Ghita- Banicioiu, este cel care a dat liber la distrugerea echipelor nationale, si acest lucru s-a vazut cu teamul feminin la Rio, dar si a campionatul intern prin legitimarea si folosirea fara numar a sportivilor straini, in detrimentul celor romani. Totodata, Dedu este si cel care si-a batut joc de toti antrenorii romani de handbal prin impunerea, pe bani multi, de antrenori straini la carma echipelor nationale care antreneaza si pregatesc jucatorii si jucatoarele online si ofline.

Cristinel Romanescu, președinte al FR de Tenis de Masă, este cel despre care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a precizat in 2008 ca ar fi semnat note informative pentru Securitatea sub numele conspirativ Sebastian. Ramane, de vazut dupa data de 17 octombrie 2016, orele 18.00, cu cine se va bate Mihai Covaliu pentru sefia COSR pe 15 noiembrie 2016. Insa, un lucru e cert: afacerea echipamentulor contrafacute este cercetata de politisiti, procurori si ANAP iar presedintele Klaus Iohannis vrea sa stie cine si-a batut joc de sportivii romanii si de imaginea Romaniei la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE