Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nepotisme şi concursuri cu dedicaţie regizate de Mirela Matichescu la Autoritatea Naţională pentru Turism

Postat la: 07.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat saptamana trecuta ca protejata lui Radu Mazare, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, a numit-o, printr-un concurs cu dedicatie, pe consiliera sa de suflet Mihaela Parteca ca sef al reprezentantei de promovare turistica a Romaniei de la Beijing, chiar daca aceasta nu are experienta pentru un asemenea post si nu stie limba chineza.

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, sustine ca „nu s-a implicat în derularea concursului pentru ocuparea postului de șef birou în cadrul reprezentanței de promovare turistică a României la Beijing" si ca „va dispune verificarea modului în care a fost organizat concursul și va aplica sancțiuni, în cazul în care se vor găsi nereguli". Ca a dispus sau control ministrul Mihai Tudose, ramane de vazut, dar favorita Mirelei Matichescu si-a facut deja bagajele pentru Beinjing, asa ca acel control este doar de ochii lumii. In schimb, Mirela Matichescu continua sa regizeze concursuri pentru posturi cu dedicatie pentru cativa apropiati de ai sai.

Post de director pentru prietena "nepoatei" din fruntea ANT

Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, a anuntat recent Agentia Nationala a Functionarilor Publici ca scos la concurs postul de director la Directia Dezvoltare Teritoriala din cadrul ANT. Insa, postul este pentru prietena sa foarte buna, Camelia Tarniceru, sotia unui fost parlamentar de Suceava, Petru Tarniceru. Ca atare, conditiile de concurs sunt intocmite dupa CV-ul Cameliei Tarniceru. Asa ca Mirela Matichescu, cunoscuta de catre cei din lumea turismului ca „nepoata de la ANT" poate si pentru ca nu a avut nicio legatura cu turismul pana la numirea in aceasta functie, adica este nevinovata, vrea sa-i asigure prietenei sale un post caldut si bine remunerat.

Birou de turism la Los Angeles pentru familia secretarului de stat Bogdan Pandelică

Saptamana trecuta, Mirela Matichescu a semnat ordinul pentru deschiderea unei reprezentante de promovare turistica la Los Angeles. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews si acest post este unul cu dedicatie si deja se stie cine va ajunge la Los Angeles. Postul de la Los Angeles pe care il infiinteaza Mirela Matichescu este pentru secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, Bogdan Pandelica. Acesta trebuie sa decida intre fiica si sotie pentru ocuparea acestui post, stiut fiind ca cele doua locuiesc de ceve vreme la Los Angeles.

Ca atare, de ce una dintre ele sa nu primeasca bani de la statul roman ca tot locuiesc impreuna la Las Vegas. Insa, deocamdata Mirela Matichescu nu stie cum sa justifice infiintarea unui birou de turism la Los Angeles, atata timp cat sunt alte destinatii care ar atrage mult mai multi turisti in tara noastra si de care Romania are mare nevoie cum ar fi Tel Aviv, Chisinau, Praga sau Istanbul. Deocamdata, secretarul de stat Bogdan Pandelica nu s-a hotarat cine merge la biroul de turism de la Los Angeles: sotia sau fiica. Dar, un lucru e cert postul este pentru familia Pandelica.

Matichescu justifică postul cu dedicaţie de la Beijing cu texte de Google şi Wikipedia

Mirela Matichescu sustine ca redeschiderea reprezentanţei de promovare şi informare turistică la Beijing, Republica Populară Chineză, este o consecinta fireasca a urmatoarelor informatii care pot fi gasite pe Google si Wikipedia, si ca atare, a dat copy paste si a transmis catre ZIUAnews ca: „Republica Populară Chineză este principalul partener comercial al României în zona asiatică. In prezent, pe ansamblu, China este a doua economie, dupa Statele Unite in topul ţărilor puternic dezvoltate. Relaţiile directe la nivel local dintre China şi România sunt de asemenea puternice, existând în prezent un număr de 26 de judeţe şi oraşe înfrăţite. Raportul Comisiei Europene pentru Turism "Tendinţe şi Perspective" din trimestrul II 2014, arată că România este pe locul patru în ceea ce priveşte numărul vizitatorilor chinezi. România este una dintre cele mai importante destinații ale investitorilor chinezi în Europa Centrală și de Est, firmele chineze fiind dornice să pătrundă pe piața românească, să investească și să desfășoare activități economice".

Mirela Matichescu, pe urmele lui Geo Bogza

Totodata, Mirela Matichescu ne reaminteste ce tara frumoasa avem si incearca sa ne o descrie in termeni care la- face invidios si pe Geo Bogza. „China este o piaţă foarte importantă pentru România. Chinezii sunt recunoscuti in intreaga lume pentru dorinta lor de a vizita cat mai multe locuri frumoase. Prin acest nou birou de turism incercam sa-i convingem ca in tara noastra vor gasi atat peisaje unice, cat si obiective turistice remarcabile. Romania poate fi o gazda buna pentru turistii straini, intrucat turismul romanesc s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp. Turiştii chinezi sunt interesaţi de destinaţii noi, ofertante ca peisaje, tradiţii, dar şi pentru shopping. Majoritatea vizitează ţările europene în cadrul unor circuite. România poate deveni o bază pentru turiştii chinezi pentru a vizita şi ţările vecine". Pe baza acestor argumente prezentate mai sus, Mirelei Matichescu justifica postul dedicat prietenei sale Mihaela Parteca la Beijing. Nicio o vorba, insa despre faptul ca Mihaela Parteca nu rea minim trei experienta in domeniu si ca nu cunoaste limba engleza.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE