Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina dormi liniştită, Pahonţu veghează non stop

Postat la: 19.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a dat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă care permite Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) să poată asigura gratuit paza şi protecţia preşedinţilor de partide, la cerere, cu aprobarea CSAT. Practic, această ordonanţă a fost dată doar pentru liniştea copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, care se vaită de ceva timp că se simte ameninţată, dar nu ştie de cine şi de ce.

Ca atare, ca să-i facă plac Alinuţei, Victor Ponta a dat această ordonanţă de urgenţă, dar care nu precizează nicăieri care a fost urgenţă pentru emiterea unei asemenea ordonanţe. Posibilitatea solicitării serviciilor de pază de la SPP exista şi până acum în Legea de organizare şi Funcţionare a SPP, însă era contra cost: „Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei stabiliţi prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la cererea acestora, contra cost, iar cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi altor persoane în aceleaşi condiţii".

Dintre actualii preşedinţi de partide parlamentare, Liviu Dragnea are deja pază de la SPP, în calitatea sa de fost ministru, având acest drept timp de un an de zile după plecarea din funcţie. Practic, mai poate solicita protecţia SPP copreşedintele PNL, Vasile Blaga, liderul UDMR-Hunor Kelemen, şi preşedintele Partidului România Unită- Bogdan Diaconu. Ceilalaţi lideri de partide parlamentare- Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea, au deja protecţia asigurată ca urmare a funcţiilor ocupate în prezent.

Însă, în spatele ordonanţei lui Ponta se ascunde o şmecherie tipic românească prin care bugetul de stat este găurit non stop cu sume uriaşe pentru interese politice. Practic, prin asigurarea gratuită a protecţiei, fiecare lider politic poate merge nestingherit prin ţară pe banii contribuabililor la toate întâlnirile politice, inclusiv în campaniile electorale. Ca atare, Alina Gorghiu, Vasile Blaga sau Hunor Kelemen pot hoinări în voie sub protecţia SPP, dar pe bani publici. Şi costurile nu sunt deloc de neglijat, dacă ţinem cont că pentru fiecare demnitar sau lider politic trebuie asigurat un autoturism de top cu carburantul aferent şi doi ofiţeri SPP.

Dacă demnitarul sau liderul politic vrea să aibă asigurată şi pază locuinţei, atunci SPP mai pune la dispoziţie câte patru oameni pentru fiecare locuinţă. Adică, pentru ca moftul protector al Alinei Gorghiu să fie unul total, SPP trebuie să-i pună la dispoziţie gratuit un autoturism de ultimă generaţie şi şase ofiţeri SPP. Bani mulţi, nu glumă pentru scenariile Alinuţei. Dar, există un alt personaj care se bucură foarte mult de ordonanţa dată de Victor Ponta: şeful SPP Lucian Pahonţu. Acesta va şti în orice moment, prin intermediul oamenilor din subordinea sa, orice mişcare a liderului politic, şi cu siguranţă va avea ce să afle că doar nu protejează sfinţi ori călugăriţe. Aşa că, datorită lui Ponta, Alina Gorghiu poate dormi liniştită sub pază şi protecţia SPP-iştilor eternului Lucian Pahonţu.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE