Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Când românismul moare, moare România

Postat la: 08.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

S-a produs un act de-a dreptul criminal. Un atentat brutal la adresa independenței Republicii Moldova. Evgheni Șevciuk, autointitulatul lider la Tiraspol, a semnat un decret ticălos. Conform acestui decret, regiunea Transnistria, separată cu forța de Republica Moldova la capătul primului război hibrid din istoria modernă, urmează să devină parte componentă a Federației Ruse.

După ce Basarabia a fost luată cu japca de Stalin, iată că actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, urmează să ia cu japca o parte a Republicii Moldova. Iar ceea ce este cu adevărat grav este că, până la ora la care scriu, cu o singură excepție, nu există nicio reacție. Cum de nu reacționează autoritățile de la București? Cum de nu reacționează Ministerul Român de Externe? Sau prim-ministrul? Sau președintele Klaus Iohannis? Sau partidele parlamentare? Cum este posibil ca singurul semnal de alarmă, până în prezent, să fi fost tras doar de Alianța Noastră România, un partid recent fondat de Marian Munteanu și care intenționează să participe, pentru prima dată, la alegeri?

Dacă moare românismul, dacă moare dragostea de patrie, atunci îi putem pune cruce României. Sunt convins că avem obligația să reacționăm. Indiferent dacă facem sau nu parte din clasa politică. Indiferent dacă suntem sau nu simpatizanți ai puterii de la Palatul Victoria, ai puterii de la Cotroceni sau ai majorității din Parlamentul României.

Am atras atenția, în urmă cu câteva luni, asupra unei afirmații extrem de periculoase, extrem de grave făcută de ministrul german de Externe, la Berlin, cu ocazia ultimei întâlniri a grupului 5+2. Este un format alcătuit din reprezentanți ai unor state și ai Uniunii Europene creat pentru a garanta securitatea Republicii Moldova și pentru a bara calea oricărei preluării a regiunii Transnistria de către Moscova.

Și, mai mult, pentru a readuce, pe cale pașnică, treptat, situația la cea de dinaintea războiului hibrid declanșat de Armata a 14-a a Rusiei. Ei bine, ministrul german de Externe a făcut, la Berlin, o afirmație uluitoare. Și anume că regiunea Transnistria ar trebui să beneficieze de un statut special. Am semnalat pericolul în câteva analize, dar nimeni nu a reacționat. A urmat al doilea semnal de alarmă. Cel lansat de către ambasadorul Statelor Unite la Chișinău. Și, din nou, cu câteva excepții, reacția românilor a fost cvasi-inexistentă.
De aceea repet: dacă moare românismul, moare și România.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE