Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Datoria grecilor pe înţelesul tuturor

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Poker-ul pe care-l joacă de câteva luni premierul elen Alexis Tsipras cu reprezentanţii finanţelor mondiale şi ai marilor cancelarii europene, privind datoriile uriaşe acumulate de Grecia, a stârnit invidia politicienilor din întreaga lume. Mesajul lu Tsipras: „Să vă pară rău pentru popoarele care care merg cu capul plecat, nu pentru greci", a generat o mulţime de reacţii pro şi contra pe întreg mapamondul.

Armate de comentatorii şi analişti fnanciari îşi dau, zilnic, cu părerea despre situaţia critică în care a ajuns Grecia, dar, despre situaţia reală, de zi cu zi, a grecului de rând se vorbeşte mai puţin. Realitatea actuală, vis- a -vis, de datoriile acumulate de către greci poate fi rezumată şi în următoarea poveste.

Un cioban îşi păştea oile pe o pajişte de pe o insulă din sudul Greciei. La un moment dat zăreşte un hotel, îşi lasă oile şi se duce direct în hotel. Acolo îl întâmpină patronul care-i îi zice cu aroganţă:
- Ce e cu dumneata aici? Nu cazăm ciobani!
Ciobanul:
- Ştiţi, eu sunt cioban, sunt obosit şi vreau ca în seara aceasta să dorm la dumneavoastră la hotel. E singurul din zonă şi vă plătesc 1.000 de euro.
Patronul: 1.000 de euro pentru o noapte ? Desigur, poftiţi în apartamentul prezidenţial!
Ciobanul: Ştiţi, în seara aceasta aş dori şi eu, dacă se poate, o domnişoară la mine în cameră. Vă mai dau încă 1.000 de euro.
Patronul se conformează şi îi aduce ciobanului o domnişoară. După ce termină treaba, ciobanul îl cheamă pe patron din nou.
Ciobanul: Ştiţi, nu m-am săturat numai cu domnişoara pe care aţi adus-o dumneavoastră şi am văzut pe hol o doamnă înaltă, blondă superbă. Vă rog dacă se poate să o chemaţi la mine.
Patronul: Păi aia e nevasta mea!
Ciobanul: Vă mai dau 3.000 de euro.
Patronul: Încă 3.000 de euro .. mmmm. OK.
După ce termină treaba şi cu nevasta patronului, ciobanul începe să radă în hohote timp de 10 minute spre disperarea patronului care-l întreabă nervos:
-Ce ai, domnule, de râzi în hohote ?
Ciobanul: În viaţa mea nu am avut atâtea datorii! Dar mă simt aşa de bine!

Orice comentariu la povestea ciobanului grec este de prisos, dar constatăm uluiţi câtă dreptate a avut Alexis Tsipras când a spus: " Să vă pară rău pentru popoarele care care merg cu capul plecat, nu pentru greci"!

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE