Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ioan Rus, eternul Traian Băsescu al PSD

Postat la: 15.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A doua părăsire a cabinetului Victor Ponta de către Ioan Rus, după cea din august 2012, pare trasă la indigo după ieşirile lui Traian Băsescu din timpul guvernării CDR. Atitudine zeflemitoare în spaţiul public, aroganţa, limbajul golănesc şi comportament de vătaf, sunt câteva dintre imaginile care au rămas întipărite pe retina românilor despre Traian Băsescu.

Mai nou, Ioan Rus a ţinut morţiş să-l copieze pe Traian Băsescu. Ultima ieşire publică a lui Rus a scos la iveală limbajul golănesc al demnitarului de la Cluj ajuns ministru al transporturilor ca şi Traian Băsescu. "România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salar. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate", a declarat recent Ioan Rus la o emisiune TV. Această declaraţie a pus capăt carierei lui Ioan Rus de ministru al Transporturilor.

Însă, declaraţia golănească a lui Ioan Rus readuce în prim plan atitudinea lui Băsescu care a călcat pe cadavre, chiar dacă ele s-au numit Victor Ciorbea, Radu Vasile sau Petre Roman, pentru a-şi atinge scopurile. Dar ceea ce a trecut neobservat este faptul că întreaga carieră politică a lui Ioan Rus s-a ghidat poate după vorbele Catherinei de Medicis: "trădarea este abilitatea de a merge în acelaşi sens cu evenimentele". Ioan Rus a fost liderul grupului de la Cluj, grup care l-a tras pe linie moartă pe Adrian Năstase, care l-a debarcat pe Ion Iliescu, care l-a aruncat la coşul istoriei pe Mircea Geoană. Acelaşi lider al grupului de la Cluj l-a ajutat pe Ponta să preia frâiele PSD, iar drept recompensă, micul Titulescu l-a pus pe Rus ministru de Interne pe 7 mai 2012. Dar, din senin, când nimeni nu-l întreba, Ioan Rus trimite o adresă către Biroul Electoral Central prin care anunţa că populaţia României cu drept de vot depăşeşte 18.000.000 de oameni.

Ca urmare acestei adrese, referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu eşuează, Rus pleacă pe 8 august 2012 din guvern, iar Băsescu rămâne preşedinte. Practic, Ioan Rus a salvat mandatul lui Băsescu. Ulterior, în iunie 2014, Ponta îl numeşte ministru al Transporturilor chiar pe Ioan Rus, care declara, imediat după instalare, că "eu am relaţii bune atât cu preşedintele Băsescu, cât şi cu premierul Ponta". Cât de bune au fost relaţiile lui Ioan Rus cu Traian Băsescu s-a văzut cât timp liderul de la Cluj a condus Ministerul Transporturilor. Practic, toţi oamenii cu decizie din minister şi companiile cu greutate, garantaţi şi susţinuţi de PDL şi Traian Băsescu, au fost menţinuţi pe funcţii, iar unii chiar a fost promovaţi. Aşa s-a ajuns ca majoritatea companiilor importante din ograda Ministerului Transporturilor, cum ar fi CFR Călători, CFR Marfă, Tarom sau CFR SA, să fie acum în pragul falimentului, şi, astfel, Rus a finalizat opera de devalizarea a căii ferate şi a Tarom începută de Traian Băsescu.

Dar, cine să-l tragă la răspunde pe Ioan Rus? Victor Ponta?! Niciodată. Dacă ţinem cont Rus l-a ajutat pe Ponta să preia şefia PSD. Mai mult, Ponta l-a susţinut până în pânzele albe pe Ioan Rus, chiar dacă într-un an de mandat ca ministru al Transporturilor a dat numai rateuri de anvergură, începând de la managementul corporatist dezastruos de la Tarom, CFR Călători, CFR Marfă, Aeroportul Otopeni, Romatsa, AFER sau CFR SA, până la eterna "faţă morgana" care este autostrada Camarnic-Braşov şi "fulminantul" masterplan de transport care s-a împotmolit la Bruxelles. Întâmplător sau nu, ieşirea golănească a lui Ioan Rus l-a prins în offside pe Victor Ponta, ceea ce nu i-a picat prea bine premierului care săptămâna trecută nu mai avea nevoie de încă un nou scandal. Să fie oare întâmplătoare declaraţia golănească a lui Ioan Rus? Greu de spus, dar timpul va rezolva această dilemă, iar Ponta trebuie să înţeleagă că "Dacă cineva te-a trădat o dată, este vina lui. Dacă te trădează a doua oară, este deja vina ta". Aşa că Traian Băsescu are un ucenic pe măsura sa, în persoana lui Ioan Rus.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE