Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mesajul subliminal al presedintelui

Postat la: 09.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentru a doua oara consecutiv, Klaus Iohannis a facut declaratii cu trimitere expresa la alegeri si la prezenta la urne, dar si cu trimitere subliminala la o majoritate pe care si-o doreste. Prima, cu ocazia aniversarii constitutionale, cea de-a doua, vineri, de Ziua mondiala a luptei impotriva coruptie. Ambele momente i-au servit. Ce a dorit sa transmita presedintele in subliminal?

De la Curtea Constitutionala a Romaniei, domnul Klaus Iohannis a spus ca e bine ca cetatenii sa se prezinte la vot, chiar si daca nu-i suporta pe niciunul dintre politicieni. Ca, si in aceste conditii sau chiar tocmai de aceea, ei au dreptul si obligatia de a-si exprima o optiune. Caror cetateni li s-a adresat? Si care ar putea fi destinatia votului acestora?

Nu este deloc dificil de raspuns la aceste doua intrebari. Presedintele Klaus Iohannis le-a vorbit acelor cetateni care isi manifesta constant dispretul fata de intreaga clasa politica in general si fata de parlamentari si Parlament in special. Sunt nici mai mult, nici mai putin decat "tinerii frumosi si liberi", o populatie care se manifesta anti-sistem si care a fost manevrata, destul de usor, de catre diverse organizatii si fundatii cu epoleti in momentele in care s-a creat o emotie colectiva. Daca stim cine sunt prezumtivii alegatori carora li s-a adresat presedintele, putem intui si ce asteapta acesta de la ei. Asteapta sa nu voteze cu niciunul dintre partidele consacrate, iar daca tot voteaza, sa o faca in favoarea partidului in componenta caruia se afla cei mai putini politicieni. Si nu sunt decat doua formatiuni in aceasta situatie. Dintre care una a afirmat ca il sustine pe preferatul presedintelui, domnul Dacian Ciolos.

Iar vineri, profitand e al doilea eveniment, Ziua mondiala a luptei impotriva coruptiei, presedintele revine insistent cu un mesaj asemanator, caruia ii adauga insa si unul legat de de sustinerea neconditionata pe care i-o acorda Directiei Nationale Anticoruptie si de asigurarea ca activitatea acesteia nu se va relaxa dupa alegeri, ci dimpotriva, se va intensifica.

In subliminal, el transmite, pe de o parte, un mesaj conform caruia, daca cetatenii inca nehotarati decid totusi sa mearga la vot, sa o faca in favoarea unui partid care lupta impotriva coruptiei. Si nu e greu de ghicit la ce partid sau la ce partide se gandeste. Le-a numit in alte prilejuri. Al doilea mesaj, tot subliminal, este insa si mai percutan: "Atentie, baieti, degeaba va alegeti ca DNA vegheaza si va ciuguli multi dintre voi". Si, astfel, presedintele Klaus Iohannis, fara a incalca, Doamne fereste, Constitutia, lucreaza ca agent electoral in ultima zi de campanie, dar si in prima zi post-campanie.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE