Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mihai Tudose, noul gropar al turismului românesc

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului-Mihai Tudose demonstrează pe zi ce trece că vrea cu tot dinadinsul să răstoarne putineiul cu smântână al turismului românesc umplut în acest an de Victor Ponta. El a depus, şi încă mai depune eforturi serioase, ca să distrugă şi ceea ce a mai rămas din turismul românesc.

Ghidându-se după una dintre legile lui Murphy care spune că dacă nu te pricepi, măcar încurcă-i, Mihai Tudose a tergiversat şi blocat, cu bună ştiinţă sau din prostie, o serie de proiecte legislative vitale pentru turism. Ultima performanţă a constat în ţinerea la sertar, timp de trei săptămâni, fără nicio justificare, a normelor de aplicare privind introducerea voucherelor de vacanţă.

Tot Mihai Tudose a anunţat că susţine impozitul special în turism, dar, în realitate, s-a opus şi nu a înaintat premierului Victor Ponta modificările la Codul Fiscal, care, ulterior, a fost promovat fără prevederile privind impozitul special. Însă, Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului a promovat şi un proiect de lege a turismului care a revoltat întreaga lume turistică din România, care, de fapt, era doar o înseilare de termeni şi definiţii aberante, o înşiruire de paragrafe cu dedicaţie şi pagini întregi copiate de pe unde s-a putut.

Demersurile disperate ale ministrului Mihai Tudose de dezmenbrare a Autorităţii Naţionale pentru Turism şi totodată de desfiinţare a celor nouă nouă reprezentanţe de promovare şi informare turistică în străinătate ale României au fost premeditate printr-un aranjament de tip mafiot regizat chiar în sediul Guvernului. Aranjamentul pentru care făcuse demersuri în clădirea Executivului fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi- Adrian Duicu era o joacă de copii pe lângă planul diabolic de subtilizarea a banilor publici prin intermediul unui ONG.

Mihai Tudose şi încă doi miniştrii ai cabinetului Ponta au regizat la Palatul Victoria un scenariu pentru dezmembrarea Autorităţii Naţionale pentru Turism şi sifonarea banilor publici către un ONG special înfiinţat, dar, ulterior, planul lor a eşuat. În schimb, Mihai Tudose a reuşit parţial să distrugă birourile de promovare turistică din străinătate prin înfiinţarea Institutului Român de Comerţ Exterior. Trebuie precizat că dezastrul de la birourile de turism din străinătate a început cu ministrul Elena Udrea, a fost continuat de Maria Grapini şi Florin Jianu iar acum este finalizat de Mihai Tudose care a încheiat magistral „opera" de îngropare definitivă a promovării turistice externe a României, ajutat de vicepreşedintele Mirela Matichescu.

România a avut încă de pe timpul lui Nicolae Ceauşescu reprezentanţe de promovare şi informare turistică în toate marile capitale ale lumii şi toate statele membre CAER, iar acum Mihai Tudose le-a desfiinţat. Practic, Mihai Tudose e mai tare decât Ceauşescu, şi, astfel, acum se bate, cu şanse mari, pentru primul loc în topul groparilor turismului românesc, din ultimii 25 de ani, cu Dan Matei Agathon.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE