Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliţia Locală Bucureşti ia măsuri. Pompieristic

Postat la: 04.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După tragedia de la Colectiv, Direcţia de control a Poliţiei locale împarte somaţii celor ce deţin spaţii comerciale în clădiri cu grad seismic ridicat. În mintea directorului executiv Ilie Unga, aceştia ar trebui să-şi închidă magazinele în 24 de ore, altminteri riscând amenzi cuprinse între 50.000 şi 70.000 de lei. Dar locatarii, cu ei cum rămâne? În realitate, oamenii legii se acoperă cu hârtii, pe sistemul ex-primarului Piedone, pentru a-şi păstra funcţiile, la o adică.

Situaţia celor câteva sute de clădiri cu grad seismic ridicat din Capitală este arhicunoscută, acestea neputând fi consolidate, deoarece locatarii nu au bani pentru asemenea lucrări. De curând, Teatrului Nottara i s-a interzis activitatea în sala de pe Bd. Magheru din acelaşi motiv. Pe acelaşi bulevard există alte 11 clădiri exact în aceeaşi situaţie. Un alt exemplu îl constituie somaţiile primite de întreprinzătorii de pe str. Gării de Nord.

Iată ce scrie pe o reţea de socializare unul dintre cei care se confruntă cu o astfel de problemă: „De mâine, galeria noastră de artă este închisă, eu, tata, mama şi fiica suntem şomeri. Magazinul din blocul 6-8 din str. Gării de Nord are bulină, grad 1 seismic. Am primit somaţie să închidem în 24 de ore. Cum plătim facturile, cum plătim furnizorii, ce facem cu marfa, cu lucrările artiştilor şi ale clienţilor care sunt la înrămat?". Interesant este că în blocul cu pricina există circa 600 de apartamente de locatari, la fel ca şi în clădirile de pe Magheru. Vor fi somaţi şi aceştia să-şi evacueze locuinţele sau măcar li se va interzice să primească musafiri ori să organizeze petreceri, că tot vin sărbătorile de iarnă?

În concluzie, autorităţile bucureştene se acoperă în continuare de hârtii, prin măsuri birocratice inepte, fără a lua vreo măsură eficientă care să îndrepte situaţia existentă. Că dacă vine cutremurul, ei să fie acoperiţi în faţa justiţiei, derobându-se în mod cinic de orice răspundere. Ceea ce este pe cât de deplorabil, pe atât de imoral. Şi cum haosul ce domneşte de ceva vreme în Primăria Capitalei - sub conducerea căreia se află Poliţia locală - nu este pe cale de a se finaliza, denotă că starea de fapt existentă va persista. Până când, rămâne de văzut. Moment în care am avea o singură şi simplă întrebare: în situaţia în care întreprinzătorii ce deţin spaţii comerciale vor fi amendaţi, riscul seismic va fi îndepărtat, iar locatarii vor putea dormi liniştiţi?

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE