Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Remiză tristă cu Muntenegru

Postat la: 09.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stadionul de la Cluj, pe care s-a jucat primul nostru joc din calificările pentru CM de la ruși, a reușit să se prezinte în ton cu mai toate ale noastre, de aici. Adică, a fost un teren desfundat, deci tocmai bun ca pe gazonul lui să se joace un simulacru de fotbal. Păcat pentru caldele tribune clujene, dar păcat și pentru noi, telespectatorii, care ne-am plictisit în fața micilor ecrane.

Vreo doua-trei ocazii am avut, totuși, dar le-am irosit, potrivit tradiției binecunoscute. Problema e că de data asta plătim în solidar cu tot poporul vreo 300.000 de euro, bani in dreptul cărora trebuie să stea scris ca ne-am... calificat, deși eu, unul, refuz să vă mai păcălesc că ne-am putea găsi la Turneul final! Domnul Daum, antrenorul, și secundul său belgian au făcut de toate la echipa națională, de la antrenamente cu public, la secretul strașnic păstrat în privința noului căpitan al tricolorilor, dar singurul lucru care nu le-a ieșit a fost tocmai fotbalul de calitate.

Între noi fie vorba, n-am jucat mai nimic, mingea plimbându-se înainte și înapoi, peste linia mediană - unde Bicfalvi a făcut figurație - între fundași și vârfuri, dar fără a reuși să amenințe cu adevărat poarta muntenegrenilor. Iar adevărul este că ne cam plictisiserăm când, în min.85, a sosit, în sfârșit, golul lui Adi Popa. Toate bune și frumoase, însă, numai până la următorul atac al oaspeților, care ne egalează urgent, în timp ce arbitrul de centru prelungește meciul cu încă 5 minute. Noroc însă cu Pantilimon...

Până la final, n-a mai fost nimic important de semnalat, cu excepția acelui fault grosolan făcut în careu asupra românilor. Iar în min. 90+5, marele Nicușor Stanciu, de la Anderlecht, de care nu se îndoia nimeni că va înscrie penalty-ul, a executat lovitura... peste poartă, partida încheind-se astfel 1-1, cu două puncte pierdute de noi. Un păcătos debut al campaniei de calificare, în care, după cum a evoluat echipa noastră, nu prea văd cum ne vom mobiliza mai bine și mai mult, de vreme ce urmează să jucăm cu Armenia.

Așadar, marele antrenor german, adus de FRF, nici n-a descoperit vreun alt jucător cu care să întărească echipa națională și nici nu se poate spune că nivelul de pregătire al lotului actual ne-a impresionat cu ceva anume. Mai degrabă îl putem cita pe unul dintre fanii tricolorilor, care - amintindu-și de meciul anterior cu tricolorii,câștigat atunci cu 4-0 - comenta în subsolul cronicii meciului că echipa suferă de... Sindromul Daum !

P.S. Intrucât la Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu a fost desemnat încă, provizoriu, un șef intermediar al intituției, urmează să revenim asupra temei săptămâna viitoare. Și atunci așteptăm desemnarea echipei de conducere, având în vedere că noul ciclu olimpic practic a început!

Horia Alexandrescu
Text preluat din România literară

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE