Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Simpaticul Vladimir Putin

Postat la: 22.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sunt absolut surprins. Constat că în România celui de-al Treilea Război Mondial există persoane care îl simpatizează pe Vladimir Putin. În mod sincer. Fără a putea fi bănuite aceste persoane că sunt parte a propagandei Federaţiei Ruse. Or parte a vreunui scenariu geopolitic.

Şi, citind diferitele comentarii postate în spaţiul virtual, observ că cele mai multe asemenea persoane sunt de sex feminin. Unele, cu certitudine, fermecătoare doamne. Şi, astfel, am ajuns, fără să vreau, să îmi pun câteva întrebări ţinând de psihologia politică. Prin ce ar fi putut fermeca Putin un public românesc? Oare prin cele paisprezece invazii pe care de-a lungul istoriei le-a pus Rusia la cale împotriva României? Şi dintre care două - şi asta este chiar culmea - s-au întâmplat chiar când eram aliaţi cu ruşii. Să fie seduşi unii români de aura lui Putin, amintindu-şi din istorie cum compatrioţii noştri erau înjugaţi la carele încărcate cu pradă românească, biciuiţi şi târâţi prin noroaie, până când jaful ajungea la destinaţie? Şi asta în timp ce femeile lor erau siluite de bravul mojic rus?

Poate că aceşti români sunt seduşi de cei aproape 50 de ani de comunism sălbatic adus în România de compatrioţii domnului Vladimir Putin - comunism şi imperialism sălbatic de care el nu s-a dezis niciodată, ci dimpotrivă - şi care au distrus, în bună parte, fibra morală a acestui popor.
Sau poate admiratorii şi admiratoarele lui Putin sunt seduşi şi seduse de carisma acestuia. De mare sportiv. De maestru al sporturilor extreme. De zburător printre cocori. De Don Juan mai nou. De războinic. De om hotărât. De personaj care, iată, a dat cu tifla Occidentului. Unui Occident ezitant şi nehotărât. Aşa cum a fost întotdeauna. Aşa cum întotdeauna s-au manifestat democraţiile. Mai lente în adoptarea unor decizii. Uneori, aparent contradictorii. Şi pierzând de obicei startul. La fel cum se întâmplă acum.

Acum, când Putin a câştigat startul. A debutat victorios în cel de-al Treilea Război Mondial. Aplaudat de cea mai mare parte a suflării ruseşti, el a înhăţat Crimeea. Un teritoriu care a fost al tătarilor şi, apoi, a aparţinut Ucrainei. După care a încercuit încă două zone fierbinţi şi explozive de pe harta Europei - ca şi când nu erau şi aşa destule - la Doneţk şi Lugansk. Sunt mii de morţi şi zeci de mii de răniţi. Toţi pe altarul gloriei domnului Vladimir Putin. Şi este în curs Ossetia. Şi ea urmează să fie anexată. Până la sfârşitul anului. Şi mai avem Arctica. Poate doamnele şi domnii români care îl admira pe Putin în spaţiul virtual sunt impresionate şi impresionaţi de faptul că, în mod agresiv, discreţionar şi în dispreţ faţă de toate tratatele internaţionale şi faţă de Organizaţia Naţiunilor Unite, el a înhăţat, zilele trecute, un mic teritoriu, de 14.000mp, Terra Alexandra , situat pe paralele 80 nordică, pe care a construit o baza militară "Treflă Arctică".

Urmând să execute nu mai puţin de 1,2 milioane de mp din Antarctica. Între calota glacială, atâta cât a mai rămas, şi uriaşele zăcăminte de hidrocarburi, nu se interpun decât submarinele atomice ruseşti, cele mai performante din lume şi singurele capabile să ocupe această zonă. Poate că admiratorii lui Putin sunt seduşi, pur şi simplu, atunci când văd în faţă muşchi. Şi au ce vedea. În războiul din Orientul Mijlociu, Federaţia Rusă îşi etalează întreaga splendoare a ultimelor echipamente şi ultimelor tehnologii militare. Arme de ucidere în masă. Care nu fac altceva decât să upgradeze o uriaşă tragedie, care alungă din ţările lor, din Irak şi din Siria, şi, în curând, din alte state, pe măsură ce conflictul se va extinde, milioane şi milioane de nenorociţi.

Ce vor face aceşti români turmentaţi, domni şi doamne sau doamne şi domni, atunci când admirabilul Vladimir Putin îşi va duce la îndeplinire ameninţarea? Şi când va ataca atomic România, pe motiv că această ţară şi-a permis să găzduiască unul dintre multiplele elemente ale unui scut defensiv antirachetă?
Oare de câte lecţii ale istoriei mai au nevoie românii pentru a învăţa pe cine trebuie să stimeze, pe cine trebuie să iubească şi pe cine trebuie să dispreţuiască şi să urască? Sunt curios câţi dintre postaci, doamne şi domni, vor comenta cele de mai sus.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE