Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victoria liberală a edililor PDL

Postat la: 09.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Alegerile din 5 iunie 2016 au schimbat eşicherul politic al administraţiei locale din municipiile reşedinţa de judeţ şi din Bucureşti. Astfel, PSD a obţinut șefia a 19 municipii reşedinţa de judeţ, plus Capitala, cu toate cele 6 sectoare, PNL a câştigat 11 municipii reşedinţă de judeţ, dar în realitate sunt 14 dacă punem la socoteală şi independenţii susţinuţi mai mult sau mai puţin făţiş de liberali, UDMR a obţinut trei victorii, PRSo a câştigat în Deva, iar UNPR la Baia Mare.

Partidul Ecologist Român a câştigat Primăria Râmnicu Vâlcea, iar Forumul Democrat al Germanilor a câştigat la Sibiu. Astfel,, cu „ajutorul" dezinteresat al DNA şi al DIICOT, 18 municipii reşedinţa de judeţ, plus Bucureştiul şi cinci sectoare, au edili noi. În plus, în trei municipii reşedinţa de judeţ- Botoşani, Râmnicu Vâlcea şi Deva, edilii au revenit la butoanele primăriei după o pauză de câţiva ani. Practic, PSD a fost marele câştigător al alegerilor, înroşind 19 municipii reşedinţe de judeţ şi Capitala cu toate cele şase sectoare. Însă, PNL, în special copreşedintele Alina Gorghiu, susţine că a obţinut un rezultat foarte bun la alegerile locale din 5 iunie, marjând pe faptul 11 reşedinţe de judeţ, în fapt 14, sunt conduse de liberali.

Dar, Alina Gorghiu nu vrea şi nu poate să recunoască că rezultatul foarte bun al PNL este de fapt al PDL. Din cele 11 municipii reşedinţă de judeţ adjudecate de PNL, doar două au primarii liberali sută la sută- Oradea- Ilie Bolojan şi Timişoara- Nicolae Robu. Celelalte nouă municipii reşedinţă de judeţ-Arad, Cluj Napoca, Deva, Reşiţa, Botoşani, Suceava, Piatra Neamţ, Călăraşi şi Ploieşti, au primari proveniţi, susținuți și promovați de PDL. În plus, cei aşa zişi trei primari care ieşit câştigătorii ca fiind independenţi- Dorin Florea- Târgu Mureş, George Scripcaru- Braşov şi Constantin Hogea- Tulcea, provin tot din PDL, dar din motive de ...DNA s-au declarat independenţi. Practic, vechiul PNL cu Alina Gorghiu la comandă a ajuns o anexă a PDL, îndreptându-se astfel cu viteză ameţitoare pe topoganul PNŢCD-ului din 2000, în timp ce PDL îşi continuă, cu ajutorul liberalilor, drumul pe culoarul popularilor europeni.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE