Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Felix Stroe, posibil ministru la Transporturilor, este și cetățean al Republicii Moldova

Postat la: 16.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, la 13 octombrie 2017, în unanimitate, nominalizarea președintelui PSD Constanța - Felix Stroe, la sefia Ministerului Transporturilor.

Nominalizarea acestuia a surprins intrucat acesta n-are nicio legatura cu domeniul Transporturilor, fiind director al al SC RAJA SA, Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța si președinte al Asociației Române a Apei (ARA). Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca Felix Stroe a primit cetățenia Republicii Moldova la 21 noiembrie 2011 prin Decretul 376 semnat de către președintele interimar de atunci, Marian Lupu, iar din 2012, este și cetățean de onoare al orasului Comrat din regiunea Gagauzia.

Potrivit Legii 596 din 05.06.1991 cu privire la cetățenia Republicii Moldova, în articolul 5 "Apărarea de către stat a cetăţenilor săi", cetăţenii Republicii Moldova se bucură de protecţia statului. Printre beneficiile oferite de țară este faptul că cetățenii ei nu pot fi extrădați. Pe teritoriul altui stat, cetăţeanul Republicii Moldova beneficiază de apărarea şi protecţia statului Republica Moldova. Din CV-ul lui Stroe putem afla că acesta s-a născut la 25 decembrie 1955, în localitatea Valea Teancului, județul Buzău si a fost ofițer activ în cadrul Marinei Militare iar cinci ani comandant pe nave de război. În perioada 2000-2003, a fost viceprimar a municipiului Constanța și consilier local în același oraș iar de la 1 aprilie 2003 Director General al Societății Comerciale RAJA S.A, fosta regie județeană de apă.

Alături de omul de afaceri Ion Dumitrache, Stroe controlează compania 2X1 Holding Cap Midia Shipyard SA, un șantier naval în localitatea Năvodari unde sunt reparate și navele Forțelor Navale Române. În Republica Moldova, Felix Stroe a figurat ca director la compania RAJA SRL, înregistrată pe 3 februarie 2011 în Gâgăuzia, orașul Comrat (ca fondator apare RAJA SA, administrată de Stelian Budeș). Din 2012, compania este furnizor de apă în regiunea Comrat. Ulterior, tot cam prin 2012, primarul din Comrat, Serghei Anastasov, a afirmat că, în Comrat, nu mai activează RAJA SRL iar Felix Stroe e plecat la Constanța și revine mai rar prin Comrat.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE