Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mii de euro despăgubiri pentru un violator în serie, din cauza condiţiilor din închisoare

Postat la: 11.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un caz teribil, și cu siguranță nu singular, a fost descoperit în România, după ce s-a aflat că un violator din România, care la un moment dat și-a agresat și propria mamă, a ajuns să primească mii de euro despagubiri de la stat și reducerea pedepsei inițiale, în baza recursului compensatoriu.

Aproape 15.000 de lei, adică 3.000 de euro, a primit despăgubire un violator în serie din România, pentru condiţiile din închisoarea unde şi-a ispăşit pedeapsa. De asemenea, acesta a beneficiat şi de o reducere a pedepsei cu 180 de zile, cu toate că bărbatul a fost de mai multe ori condamnat pentru violuri si tentative de viol.

Petru Herea-Cristea a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri şi tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiţionat înainte de a-şi executa sentinţa. Ultima dată, bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor după ce în 2017, la puţin timp după ce a ieşit din penitenciar, a încercat să-şi siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce Petru Herea Cristea a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, "condiţiile necorespunzătoare" în care a stat, timp de doi ani şi jumătate în Penitenciarul Satu Mare. În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleaşi condiţii necorespunzătoare în care a fost ţinut după gratii timp de 10 luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE