Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Femeile care dorm mai mult sunt mai bune la pat! Somnul de calitate ofera satisfactii sexuale uriașe

Postat la: 23.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un studiu recent a arătat că între somn și sex este o legătură foarte strânsă. Concret, în cazul femeilor, satisfacția sexuală este condiționată de durata și calitatea somnului.

Oamenii de știință de la Clinica Mayo au realizat un studiu pe 3.400 de femei din SUA, care au răspuns la chestionare ample în ceea ce privește obiceiurile legate de somn, dar și la întrebări legate de viața lor sexuală. Foarte repede a devenit clară o corelație: cele care dormeau puțin aveau, de obicei, și o viață sexuală nefericită, se arată într-un raport publicat de jurnalul Menopause, citat de IFL Science. S-a dovedit că dintre femeile care dormeau mai puțin de 5 ore pe noapte, 63% se confruntau și cu disfuncțiile sexuale. Cu cât mai multe ore de somn bifau femeile pe noapte - 7 sau mai multe - cu atât și riscul de a se confrunta cu disfuncții sexuale era mai mic.

Cercetarea a arătat și că femeile active din punct de vedere sexual dormeau mai bine decât cele care erau inactive din punct de vedere sexual. Oamenii de știință atrag atenția că între durata și calitatea somnului și satisfacția sexuală există o corelație, dar nu și o cauzalitate (sau cel puțin aceasta nu a fost încă descoperită). E adevărat însă că studiul are limitări - a fost realizat pe populație caucaziană, educată, subiecți aflați în relații stabile - așa că e posibil ca aceste concluzii să nu fie reprezentative pentru întreaga populație. Nu e primul studiu care arată importanța somnului. Cercetări trecute au arătat că lipsa somnului este strâns legată de unele boli, așa cum sunt depresia, dar și bolile neurogenerative, așa cum este, de exemplu, Alzheimerul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE