Asasinii economici ai României au decis: Grupurile pe cărbune se închid mai devreme!
Postat la: 17.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După ce a amânat scoaterea capacităților pe cărbune până la 1 octombrie 2023, Guvernul a decis să revină asupra deciziei și să le închidă cu patru luni mai devreme, la 1 iunie 2023. Conducerea Federației Naționale Mine Energie atrage atenția că România va avea mari probleme în sistemul energetic, deoarece nu se preconizează nimic concret la orizont, care să înlocuiască închiderea capacităților de producție.
Grupurile de la Turceni și Rovinari nu vor mai funcționa de la 1 iunie, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul gestionării fondurilor europene alocate României prin PNRR. Proiectul a fost analizat în ultima ședință de guvern, urmând să fie aprobat. Inițial, în PNRR, conservarea era prevăzută la 1 martie, apoi s-a prelungit termenul până la 1 octombrie 2023, iar acum au revenit și vor să bage capacitățile în conservare de la 1 iunie 2023, ne spune Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.
"Deocamdată să vedem ce înseamnă conservare, cine plătește, cum plătește. Guvernul a văzut că a fost o iarnă atipică, mai blândă, și că nu prea a mai fost nevoie de cărbune. La un consum de 7.000 MW, în loc de 9.000 MW, normal că nu prea avea importanță, dar când va veni o iarnă veritabilă să vedem ce-o să facem. Vor să bage în conservare grupul 7 de la Turceni și grupul 3 de la Rovinari. Problema este că grupul 3 de la Rovinari trebuia corelat cu darea în funcțiune a grupului 5 de la Rovinari, care, după cele mai optimiste scenarii, se va da în funcțiune prin octombrie-noiembrie. Asta era trecut și în PNRR, cu terminarea investițiilor la grupul 5 Rovinari, care se tot face de 10 ani, deci nu era o chestie așa abruptă. Numai că o să fie o perioadă de cel puțin șase luni în care nu o să avem un grup prevăzut în PNRR", ne-a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.
Sindicaliștii din sector arată că cei din Guvern nu înțeleg diferența dintre energia în bandă, constantă, și energie fluctuantă și nesigură, provenită din regenerabile. "Dacă în Sistemul Energetic Național sunt specialiști ca în Guvernul României, este clar. Ce nu înțeleg ei este că toată energia asta regenerabilă trebuia să aibă energie de backup, nu poți să pui în funcțiune nu știu câte mii de MW care depind de soare și de vânt și să nu ai ceva cu care să compensezi. Randamentul energiei regenerabile este de maximum 15%, adică puterea produsă față de puterea instalată. În plus, este greu de crezut că vom termina grupurile pe gaze până în 2027, anul în care o să intre obligatoriu în reparații reactorul 1 de la Cernavodă. La 1 ianuarie 2027 vom avea 700 MW minus în bandă timp de doi ani. Este o chestie făcută așa, de dragul de a ne aplauda alții, dar fără să ne gândim că, pe termen mediu, vom avea probleme foarte mari în sistemul energetic. La Complexul Energetic Oltenia avem doar proiecte de centrale pe gaze și parcuri fotovoltaice, dar nu s-a mișcat nimic", ne-a precizat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Părvulescu.
Sindicaliștii din sistemul energetic atrag atenția că problemele de mediu nu vin din România, unde abia dacă se mai produc 700 MW pe cărbune, ci de la cei care pun an de an zeci de mii de MW în funcțiune pe cărbune, cum sunt țările dezvoltate, SUA, Australia, care au amprente de carbon de trei ori mai mari decât țara noastră. În ceea ce privește aspectul social al închiderii grupurilor de la Rovinari și Turceni, pensionările masive, încurajate de decizii și legi, au făcut ca numărul angajaților să scadă semnificativ. "În scurt timp, nici nu vom mai avea cu cine să lucrăm. Anul trecut au plecat 1.500 de colegi, mai sunt încă 800 pe picior de plecare, s-a dat o decizie prin care se recunosc condiții speciale din 2001 până în 2021 și mai sunt încă 2.000 care pot pleca. Și atunci nu mai rămân în termocentrale nici 40% din câți sunt acum", ne spune Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Inteligenta Artificială a decis sa ucidă operatorul uman in cazul unei simulari cu dronă ca sa-si indeplinească misiunea
Grupurile militare sunt doar câteva dintre numeroasele organizații care cercetează inteligența artificială, dar o simulare uimitoare a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite a constatat că inteligența artificială s-a răzvrătit împotriva operatorului său într-un atac fatal pentru a-și îndeplini misiunea.
-
A murit mama de poveste a lui Putin
Miercuri, 31 mai 2023, Vera Putina, în vârstă de 96 de ani, ar fi încetat din viață. Aceasta a ieșit din anonimat în anul 1999, afirmând că este mama biologică a lui Vladimir Putin și susținând că l-a abandonat în copilărie.
-
Mai multe companii introduc instrumente de cenzură bazate pe Inteligența Artificială pentru detectarea „dezinformării" în podcasturi
Podcasturile par să fie următoarea țintă a cenzurii pe Internet, în contextul în care mai mulți lideri din industrie au lansat recent instrumente bazate pe Inteligența Artificială pentru a detecta „dezinformarea" și conținutul controversat care este în contradicție cu narațiunea oficială.
-
Primul proces din România privind morții din pandemie și jaful financiar făcut pe seama acestora
Luni, 29 mai, la postul de televiziune Realitatea, Maria Vasii a abordat tangențiual acest subiect și a făcut următoarea afirmație:
-
Raport: Majoritatea românilor cred că vaccinarea anti C19 duce la moarte prematură și că Big Pharma ascunde tratamente mai eficiente pentru a face profit
Un raport realizat de think-tankul GLOBSEC susține că majoritatea românilor sunt de acord cu afirmația conform căreia vaccinarea împotriva coronavirusului duce la moartea prematură.
-
O mamă din SUA ia măsuri după ce fiica ar fi fost atacată de un elev transgender în baia fetelor de la școală
O mamă din Oklahoma dă în judecată districtul școlar din localitate după ce fiica ei de 15 ani ar fi fost „bătută sever" de un elev transgender de 17 ani în baia fetelor, conform Fox News.
-
„Inteligența artificială reprezintă un risc de extincție pentru umanitate, la fel ca războaiele nucleare", avertizează liderii tehnologici și cercetătorii din industrie
Un grup de lideri din industria tehnologică a avertizat că inteligența artificială pe care o realizează ar putea reprezenta într-o zi o amenințare existențială pentru umanitate și ar trebui considerată un risc societal la fel cu pandemiile și războaiele nucleare, conform NY Times.
-
Fost consilier CIA despre cum Biden încearcă să manipuleze prețul petrolului
Administrația președintelui american Joe Biden încearcă să manipuleze prețurile petrolului, dar Rusia și-ar putea dejuca cu ușurință planul, scrie fostul consilier CIA James Rickards într-un articol de opinie pentru The Daily Reckoning.
-
Mita românească pentru Biden: Șeful FBI ar putea fi pus sub ancheta Congresului
Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Camerei SUA, James Comer (R-Kentucky), a declarat pe twitter că pregătește un proiect de lege pentru a-l urmări pe directorul FBI Christopher Wray pentru că a refuzat să dezvăluie posibila implicare a actualului președinte american Joe Biden în luare de mită.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Profetia apocaliptica a lui Dughin are la baza o viziune a Sfântului Serafim care descrie lumea actuală si ce va urma să se întâmple
- 2.Interceptări explozive obtinute de Washington Post despre o altă față a președintelui Zelenski - agresivitatea reală și planurile sale extreme
- 3.UE cere controlul populației în viitoarea pandemie iar România va aplica planul fără să crâcnească!
- 4.Întâlnire de taina a grupului Bilderberg. AI-ul e cel mai important subiect pe ordinea de zi. Pe locul doi se discuta despre contracararea dedolarizarii
- 5.În ce ipostază total inedită a fost surprinsă Laura Codruța Kovesi în biserică alături de Mitropolitul Clujului ÎPS Andrei Andreicuț
- 6."Să nu mănânci carne": Globaliștii folosesc inteligența artificială pentru a rescrie Biblia!
- 7.Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților SUA: Familia Biden avea cap de pod financiar in Romania
- 8.Globaliștii au stabilit un summit în septembrie ca să accelereze obiectivele Agendei 2030 a ONU. Participă și Charles al III-lea
- 9.Ce ni se ascunde legat de Mini Reactoarele Nucleare. Cum de o firma privata s-a asociat cu statul pe miliarde de dolari?
- 10.De ce le e frică SUA și UE să confiște rezervele Rusiei din străinătate: Motivul neștiut legat de China
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu