Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firma denuntatorilor mitei Sorinei Pintea face afaceri si cu Spitalul Cantacuzino dar si cu alte zeci de spitale in peste 15.000 de contracte. Cine se afla in spatele masinariei șpăgii!

Postat la: 01.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asa cum dezvaluit Ziuanews inca de ieri, firma denuntatorilor din Cazul "Sorina Pintea - Spaga" este HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS. Din aceasta firma, unul dintre actionari a fost interceptat de procurori, pe cand era in contact cu "caraușul șpagii" si, mai apoi, suspus anchetei, a devenit la randu-i denuntator ducand conexiunile catre Sorina Pintea. Fosta ministra a Sanatatii a fost pusa sub acuzatie pentru luare de mita in forma continuata, 10.000 de euro si 120.000 de lei.

HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS din București, potrivit ONRC este deținută de Dumitru Costin (85%), Gheorghe Aurel Dobrescu, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu, câte 5% fiecare. Până la data de 31 decembrie 2019, asociat a fost și Constantin Moise. Pe 1 ianuarie 2020, acesta și-a cesionat părțile sociale și a fost înlocuit ca administrator de Valentin Schnaider. Constantin Moise și Valentin Schnaider au lucrat ca Instalation Manager și Project Manager la TEHNOPLUS MEDICAL. HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS este frima derivată din TEHNOPLUS MEDICAL, societate care apare ca mituitoare într-un raport de la Banca Mondială, pentru mai multe institutii medicale.

Pe 5 mai 2017, Banca Mondială a anunţat printr-un comunicat de presă că a exclus TEHNOPLUS MEDICAL SRL de la proiectele finanţate cu banii săi, după ce firma a dat mită pentru a primi un contract. Banca Mondială a spus şi suma exactă a şpăgii plătite unui spital, societatea intrând până în mai 2019 pe lista neagră a forului mondial. Foarte interesant este faptul că nici un organ românesc de anchetă nu s-a interesat de acest caz, deşi Banca Mondială a prezentat infracţiunea cu subiect şi predicat. Şpaga a fost de aproape 170.000 de euro.

Pentru că numele firmei era compromis, Octavian Niculescu, cel ce era in spatele TEHNOPLUS MEDICAL, a înființat HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS, asociați fiind cam aaceiasi oameni. Societatea înființată pe 7 mai 2018 are capital social de 2000 de lei și 39 de angajați, activitatea sa principală fiind „Productia de dispozitive, aparate si instrumente medicale si de laborator". În 2018, firma a raportat o cifră de afaceri de 3.231.591 lei și o pierdere de 300.574 lei. În 2019 afacerile au înflorit. Pe 12 februarie 2019, prin înredințare directă, spitalul din Baia Mare a încheiat un contract de 2,3 milioane de lei pentru "proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente".

Recent, firma s-a băgat și la construcții, încheind pe 3 februarie 2020, un contract de peste 15 milioane de lei cu spitalul din Lupeni pentru modernizarea corpului vechi de clădire. Firma a câștigat 70 de contracte în SICAP (fostul SEAP) de la înființare, primele dintre ele, cu UMF Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Prezentam mai jos si faptul ca HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS face afaceri cu Spitatul Cantacuzino, care e in subordinea Primariei Capitalei. furnizand aparatura medicala, dupa cum se poate vedea din fotografiile alaturate. Firma a livrat la Compania Municipala Consolidari, din PMB, proiectul de reamenajare la Spitalul Cantacuzino. Lucrarea se face in baza Hotararii de Consiliu Municipal Bucuresti si nu prin licitatie. Practic, banii ii primeste Compania Municipala Consolidari, a Gabrielei Firea, dupa care subcontracteaza fara licitatie lui HTS. Ceea ce a devenit un algoritm de lucru pentru Octavian Niculescu si asociatii lui.

Dar nu numai cu Institutul Cantacuzino, sau cele enumerate mai sus are firma contracte. HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS continuă să primească milioane de euro de la stat, un alt exemplu fiind cele 1,4 milioane de euro fără licitaţie pentru reabilitarea unei săli de operaţie la Spitalul Judeţean Tulcea.

Consiliul Judeţean Tulcea a încheiat pe 28.02.2018 un contract privind „proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare şi modernizare Staţie Centrală de Sterilizare şi Sală de Operaţie Ortopedie- Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea"". Beneficiară este HTS, derivata din vechea TEHNOPLUS MEDICAL, care va primi în schimb 6.597.531,89 lei, fără TVA, echivalentul a 1,4 milioane de euro. În ciuda valorii mari a contractului, autorităţile tulcene nu au simţit nevoia organizării unei licitaţii, preferând o cerere de oferte, lansată pe 08.12.2017, la care societatea a fost singura participantă. Este, de altfel, ipostaza preferată a firmei deţinute de Octavian Niculescu. Din 2007 până în prezent, TEHNOPLUS MEDICAL si  HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS au primit 800 de contracte în urma unor licitaţii. Restul, până la 15.000, le-au fost încredinţate direct. Avem de a face cu cifre imense, cu zeci si poate sute de milioane de euro.

Ambele firme despre care vorbim au ca domeniu de activitate producţia de dispozitive, aparate şi instrumente medicale şi de laborator, cu o cifră de afaceri de aproape 100.000.000 de lei, 150 de angajaţi şi un profit net de aproximativ 15.000.000 de lei pe an. Companiile la care Octavian Niculescu se afla "la butoane" bifează constant performanţe financiare. Clienţii firmelor sunt spitalele din toată ţara, inclusiv cele ale SRI şi SIE, pentru care livrează absolut orice, de la pansamente şi seringi, la mobilier şi aparatură medicală, până la secţii şi săli de operaţie la cheie. Octavian Niculescu mai apare în două firme: HOSPITAL PROJECT & CONSULTING SRL şi PROTRUCK TRANSPORT SRL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE