Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul judecator Ion-Tudoran s-a ascuns de procurorii SIIJ. Tratat pentru diaree la Obregia, internat pentru pierderea apetitului sexual la Predeal

Postat la: 31.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Anchetat pentru modul de dobândire a averii, falsificarea declarațiilor de avere și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcția, fostul judecător de la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran joacă în continuare pe degete sistemul judiciar în fața căruia este chemat să răspundă pentru faptele sale.

De două luni de zile procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) se chinuie să îl aducă pe Ion-Tudoran la audieri, însă fostul magistrat se sustrage invocând false probleme medicale. Informații exclusive arată că judecătorul Ion-Tudoran a stat internat 3 săptămâni la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia, fiind tratat pentru... simptome de diaree. Devenit brusc depresiv la aflarea veștii că traficul lui de influență și averea ilicită îi sunt cercetate, suspectul Ion-Tudoran s-ar mai fi tratat la Psihiatrie și pentru lipsa unor vitamine, căci, săracul, nu mai avea poftă de mâncare. Pentru teama de procurori, medicii psihiatri de la Spitalul Obregia i-au administrat lui Tudoran aspirină.

Externat bine-merci de la Spitalul Obregia, suspectul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran urma să se prezinte luni la SIIJ, pentru a fi audiat, însă nu a facut-o. Și-a găsit, contracost, adăpost la Sanatoriul de Nevroze Predeal. Deși se pare că medicii din București, de la Obregia, nu ar mai fi recomandat ca fiind necesară o nouă internare, Ion-Tudoran s-a programat din timp și și-a rezervat un loc de lux în la Sanatoriu de la Predeal. A mințit autoritățile că se prezintă la audieri, însă el știa că nu va veni. Pentru 60 de lei/zi plătiți oficial, Ion-Tudoran stă bine-merci în aerul curat de la Predeal într-o cameră de hotel, cu tv, grup sanitar propriu și terasă. Evident, condiții de preferat față de arestul IGPR unde riscă să ajungă alături de fii săi folosiți în ascunderea averii și intimidarea unor martori, dar și de câteva cadre medicale complice la escrocheria menită să îl declare inapt pentru a fi tras la răspundere.

Obișnuit cu schemele infractorilor de evitare a răspunderii penale, fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-a internat la data de 30 septembrie la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia. Acolo unde profesează mai vechea lui cunoștință, doctorul Lidia Nica Udangiu, șef de clinică fiind Eduard Motoescu. Deși în luna august, când venea la Curtea de Apel cu autoturismul sport decapotabil Ford Mustang, Ion-Tudoran plesnea de sănătate și nu ezita să își afișeze apetitul pentru pliurile fustelor colegelor grefiere, la prezentarea la Spitalul Obregia același personaj a acuzat un episod depresiv. Drept pentru care echipa Nica Udangiu - Motoescu a decis internarea.

La timp, căci procurorii SIIJ îl căutau pentru a-l invita la audieri. Timp de 3 săptămâni, medicii psihiatri l-au protejat pe fostul judecător de procedura penală. Culmea este că depresia lui Ion-Tudoran ar fi fost tratată până și cu Smecta, medicament recomandat pentru diaree. Dar și cu doză dublă de aspirină. O grijă deosebită ar fi fost manifestată și pentru colesterolul și trigliceridele lui Tudoran. La externarea de la Obregia, medicii nu au vrut să își mai asume complicitatea la jocul periculos al fostului judecător și se pare că au apreciat că nu va mai fi necesară, în viitor, revenirea pentru internarea acestuia. Aspirina și mai ales tratamentul antidiareic își făcuseră efectele. Așadar, suspectul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran era numai bun de audiat.

A planificat internarea la Predeal. Sutragere de la urmarirea penala

Doar că luni, pe 28 octombrie, când urma să se prezinte la SIIJ, fostul judecător și-a bătut din nou joc de sistemul judiciar. Ion-Tudoran ar fi anunțat că este internat într-un alt spital, de data aceasta la Sanatoriul de Nevroze Predeal. Informațiile publice arată că fostul magistrat și-a premeditat internarea la Predeal. Conform condițiilor publicate pe pagina de internet a Sanatoriului de Nevroze Predeal, „internările se fac pe bază de planificare, având în vedere că o cură minimă durează 14 zile". Așadar, Ion-Tudoran nu a acuzat brusc o nouă afecțiune psihiatrică, ci a făcut din timp demersuri pentru a se caza la Predeal. Tocmai pentru a nu se prezenta la audieri.

Ce nu știu, poate, medicii și administratorii sanatoriului este faptul că la externarea de la Obregia, așa cum am spus, se pare că fostului judecător nu i s-a mai recomandat internarea. Situație în care se poate vorbi de săvârșirea unei noi infracțiuni, aceea de sustragere de la urmărirea penală. Situație în care bolnavul Ion-Tudoran poate fi citat cu mandat de aducere, rămânând ca medicii ce îl protejează acum la Predeal să își ofere sau nu, motivat, acordul. Cert este că, deocamdată, fostul judecător stă bine-merci în aerul tare de la Predeal în condiții hoteliere deosebite. Căci pentru 60 de lei/zi la Sanatoriul de Nevroze Predeal se poate rezerva o cameră cu tv, baie și terasă în care pacientul să fie cazat singur. Cu acces asigurat la sala de relaxare - unde există masă de biliard și masă de mini-fotbal, dar și la ședințe de fizioterapie și hidroterapie. Cu alte cuvinte, cât timp sistemul judiciar îl caută pe acasă, Ion-Tudoran își trăiește relaxat vârsta pensionării.

Grija medicilor, amanarea procurorilor: anhedonie cu lipsa apetitului sexual pentru Ion-Tudoran

Printre atâtea diagnostice, specialiștii de la Predeal trebuie să se ocupe și de tratarea anhedoniei lui Ion-Tudoran. Așa cum este definită, anhedonia este incapacitatea unei persoane de a simți plăcerea în cursul unor experiențe care ar trebui să determine placere. Cum anhedonia duce la relații de cuplu tensionate și este însoțită de obicei de pierderea apetitului sexual, managerii și medicii psihiatri de la Sanatoriul de Nevroze Predeal depun de trei zile mari eforturi pentru a facilita însănătoșirea rapidă a fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran. Dacă nu pentru Justiție, măcar de dragul familiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE