Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Plicușor Ban a luat o "donație electorală" de 20.000 lei și apoi "binefăcătorul" a primit contracte de 620.000 lei

Postat la: 16.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că 1.200 de persoane au donat pentru campania sa electorală. „Mulțumesc celor 1200 de persoane care au donat până în prezent pentru campania mea. Sprijinul vostru mă onorează (...) Am nevoie în continuare de susținerea voastră", a transmis Nicușor Dan pe contul său de facebook.

Nicușor Dan, care candidează ca independent la Primăria Capitalei și nu are fonduri de la un partid, a spus zilele trecute într-o emisiune tv că a strâns circa 180.000 de euro și țintește la 450.000 de euro. În urmă cu un an, G4Media relata că doi dintre contributorii financiari ai campaniei electorale din 2020 a lui Nicușor Dan, în urma căreia acesta a devenit primar general al Municipiului București, au obținut, ulterior, contracte și posturi din partea Primăriei Generale.

Firma unui om de afaceri care i-a donat lui Nicușor Dan 10.000 de lei a semnat, în anul imediat următor, contracte de peste 620.000 de lei cu Societatea de Transport București și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, ambele subordonate Primăriei Generale. În 2019 și 2020, societatea nu prinsese astfel de contracte. Pe de altă parte, o colaboratoare mai veche a actualului primar, care i-a împrumutat acestuia, pentru aceeași campanie, suma de 20.000 de lei, a devenit, după alegeri, consilier personal a lui Dan, apoi angajată a Primăriei și, de anul trecut, director al Administrației Parc Văcărești, altă societate subordonată Prmăriei Generale, unde are un salariu de circa 10.000 de lei lunar net.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE