Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Criza COVID ia amploare la Shanghai - Accesul la alimente și în spitale a fost restricționat!

Postat la: 11.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Shanghai impune cele mai dure măsuri de la apariția noului val de infectări COVID. Oficialii au stabilit să restricționeze și mai mult, în următoarele zile, accesul la alimente și la spitale în unele părți ale orașului, anunță BBC.

Potrivit noilor decizii, nu sunt permise livrările comerciale de alimente, iar accesul în spitale, cu excepția situațiilor de urgență, trebuie să fie aprobat în prealabil. Vecinii celor care se infectează și alte persoane care locuiesc în apropiere sunt obligați să intre în centrele de carantină guvernamentale. Shanghai se află acum în a șaptea săptămână de restricții la nivelul întregului oraș. Cazurile confirmate au scăzut semnificativ față de vârful crizei. Totuși, autoritățile nu au reușit încă să atingă ținta pe care o numesc „zero COVID", în care niciun caz nu este raportat în afara zonelor aflate carantină.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că strategia Chinei este nesustenabilă. „Când vorbim despre zero-COVID, nu credem că este sustenabilă, având în vedere comportamentul virusului în prezent și ceea ce anticipăm în viitor", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus. Clipul a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare chinezești înainte de a fi blocat de cenzori. La mai bine de doi ani de la apariția COVID-19 aici, cifrele oficiale arată că aproximativ 90% din populația din China a fost vaccinată. Totuși, doar 38% dintre cei mai vulnerabili, persoanele de peste 60 de ani din Shanghai, beneficiază de protecția completă a celor trei vaccinuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE