Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum se fabrica un fake-news in Ucraina... Luptele de pe strazile Kievului cu rușii invizibili si tancuri fantomă!

Postat la: 01.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

E firesc ca pe timp de razboi sa existe multa dezinformare. De pilda, stirea cu ucrainienii omorati de rusi pe Insula Serpilor intr-un atac maritim, care s-a dovedit a nu fi adevarata, soldatii respectivi fiind liati prizonieri si nu ucisi.

Iata si un alt tip de fake-news care a prins: "Ministerul de Interne al Ucrainei anunţă că au loc lupte pe străzile din Kiev şi face apel la locuitori să se adăpostească şi să nu se apropie de ferestre şi balcoane. 'Pe străzile oraşului nostru au loc lupte active. Vă rugăm să fiţi calmi şi să fiţi cât mai atenţi! Dacă eşti în adăpost, nu-l părăsi acum. Dacă sunteţi acasă - nu vă apropiaţi de ferestre, nu mergeţi la balcoane. Ascundeţi-vă în interior, de exemplu în baie, şi acoperiţi-vă cu ceva care va preveni rănirea de la fragmentele de gloanţe. Dacă auziţi sirene - mergeţi imediat la cel mai apropiat adăpost!', se arată în mesajul Ministerului de Interne.", o stire aparuta pe 25 februarie 2022. De aici se deduce ca sunt lupte ale armatei ucrainiene cu soldatii rusi pe strazile din Kiev.

Pe de alta parte, pe 28 februarie 2022, la CNN apare o alta stire: "Trupele militare ruse s-au apropiat la aproximativ 25 de kilometri de capitala ucraineană Kiev. Armata Federației Ruse avansează încet dar a înaintat totuși 5 kilometri în ultimele 24 de ore. 'Ne așteptăm să încerce încercuirea Kievului în următoarele zile', a zis un oficial american din domeniul apărării. În paralel, rușii încearcă să cucerească Harkov și Mariupol."

Relatare AFP din 28 februarie 2022: "Din tranşee şi de pe baricadele ridicate în câteva zile, locuitorii Kievului asigurau luni că sunt pregătiţi să dea inamicilor 'lecţia vieţii lor'. Pe o stradă, locuitorii au luat tot ce le-a căzut sub mână - o veche maşină Lada, două tomberoane de gunoi, un dulap vechi - pentru a ridica baricade, sperând să frâneze înaintarea tancurilor ruseşti. 'Îi vom întâmpina cu cocktailuri Molotov şi gloanţe în cap!', asigură un angajat la o bancă.

Asadar, cu cine se lupta locuitorii Kiev-ului de peste 3 zile pe strazile din capitala Ucrainei, conform informatiilor difuzate de Ministerul de Interne al Ucrainei, o sursa oficială? Deocamdata, soldatii ruși din Kiev sunt invizibili, iar blindatele de pe stazi sunt tancuri-fantoma...

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE