Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Financial Times:Firmele germane își opresc producția pentru a face față la facturi

Postat la: 01.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Producătorii germani își opresc producția ca răspuns la creșterea prețurilor la energie cauzată de presiunile Rusiei asupra aprovizionării cu gaze, o tendință pe care guvernul german a descris-o ca fiind „alarmantă", informează Financial Times.

Robert Habeck, ministrul Economiei, a declarat că industria a depus eforturi pentru a-și reduce consumul de gaz în ultimele luni, în parte prin trecerea la combustibili alternativi, cum ar fi petrolul, prin eficientizarea proceselor sale și prin reducerea producției. Oficialul a spus că unele companii au "oprit complet producția" - o evoluție pe care a calificat-o drept "alarmantă". "Nu sunt vești bune", a spus el, "pentru că poate însemna că industriile în cauză nu sunt doar restructurate, ci se confruntă cu o ruptură - o ruptură structurală, care are loc sub o presiune enormă."

Habeck a declarat că prețurile în creștere ale gazelor afectează pe toată lumea, de la marile companii industriale la micile firme comerciale și la întreprinderile mijlocii care alcătuiesc "Mittelstand". "Oriunde energia este o parte importantă a modelului de afaceri, companiile se confruntă cu o anxietate pură", a spus el. El a spus că modelul de afaceri al unei mari părți a industriei germane de producție se bazează pe abundența gazului din Rusia, care este mai ieftin decât cel din alte regiuni. Acest avantaj competitiv "nu se va mai întoarce prea curând, dacă se va mai întoarce vreodată", a spus Habeck.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE