Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin le cere jurământ de credință luptătorilor Wagner

Postat la: 26.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Putin le-a ordonat luptătorilor Wagner să semneze un jurământ de loialitate față de statul rus, după ce liderii lor ar fi murit într-un accident cu avionul privat al grupării paramilitare.

Putin a semnat ieri vineri decretul care instituie această exigență, după ce Kremlinul a transmis prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, că gruparea nu are un statut legal și a spus că suspiciunile că uciderii din ordinul lui Putin ar fi o „minciună absolută".

Kremlinul a refuzat să confirme categoric decesul lui Prigojin, invocând lipsa unor rezultate certe ale anchetei.

Introducerea de către Putin a unui jurământ obligatoriu pentru angajații Wagner și ai altor contractori militari privați reprezintă o mișcare evidentă de a aduce astfel de grupuri sub un control mai strict de stat, relatează Reuters.

Decretul, publicat pe site-ul Kremlinului, obligă pe oricine desfășoară activități în numele armatei sau sprijină ceea ce Moscova numește „operațiunea militară specială" din Ucraina, titulatura sub care Moscova numește invadarea Ucrainei, să depună un jurământ oficial de credință Rusiei.

Luptătorii trebuie să jure „loialitate față de Federația Rusă, să urmeze cu strictețe ordinele comandanților și superiorilor și să-și îndeplinească cu conștiință obligațiile", scrie Moscow Times.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE