Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Situație tensionată la Washington: Un congresman îi cere Kamalei Harris să-l declare inapt pe Biden și să preia puterea. Presedintele zice ca nu cedează!

Postat la: 04.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Republicanul Chip Roy , membru al Camerei Reprezentanților, a depus o rezoluție prin care i-a cerut vicepreședintelui Kamala Harris să convoace cabinetul și să-l declare pe președintele Joe Biden ca fiind incapabil să-și îndeplinească atribuțiile de comandant șef.

„Am prezentat o rezoluție prin care îi cer vicepreședintelui să-și folosească imediat puterile în temeiul secțiunii 4 a celui de-al 25-lea amendament pentru a convoca și mobiliza ofițerii principali ai Cabinetului pentru a declara că președintele Statelor Unite nu poate îndeplini cu succes îndatoririle și atribuțiile funcției sale."

Al 25-lea amendament, ratificat în 1967, stabilește un proces prin care vicepreședintele și majoritatea Cabinetului pot notifica președintelui pro tempore al Senatului și președintelui Camerei Reprezentanților că președintele nu este în măsură să-și exercite atribuțiile și atribuțiile biroului, permițând vicepreședintelui să devină președinte interimar.

Charles Eugene „Chip" Roy este un avocat și politician american care servește ca reprezentant al SUA pentru districtul 21 din Texas. Membru al Partidului Republican, Roy a preluat funcția pe 3 ianuarie 2019. Înainte de alegerea sa în Congres, a fost șef de cabinet al senatorului Ted Cruz și prim-procuror general asistent al Texasului. Membru și președinte politic al House Freedom Caucus, Roy este considerat membru al fracțiunii de extremă dreaptă a Conferinței Republicane a Camerei.

Joe Biden nu ia în considerare 'absolut deloc' varianta renunțării la candidatura pentru un al doilea mandat

Preşedintele american Joe Biden nu ia în considerare "absolut deloc" retragerea candidaturii pentru un al doilea mandat, a declarat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, în timp ce se înmulţesc întrebările cu privire la acuitatea sa mentală după o performanţă dezastruoasă în timpul dezbaterii cu Donald Trump. Democratul "continuă campania", "rămâne în cursă", a insistat Karine Jean-Pierre în faţa presei.

La întrebarea unui jurnalist care a întrebat dacă preşedintele, în vârstă de 81 de ani, are în vedere să se retragă, purtătoarea de cuvânt a răspuns "absolut deloc". "Înţelege că este legitim ca oamenii să pună această întrebare, dar nu putem uita bilanţul său", a insistat ea.

Biden va acorda vineri un interviu pentru postul ABC News şi Casa Albă a promis că va organiza o conferinţă de presă a preşedintelui săptămâna viitoare, două ocazii menite să arate că Biden se poate exprima fluent fără prompter. Potrivit unui sondaj difuzat marţi de CNN, 75% din alegătorii intervievaţi consideră că Partidul Democrat ar avea şanse mai mari la alegerile din noiembrie cu un alt candidat decât Joe Biden.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE