Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Carmen Dan il ataca pe Klaus Iohannis pe motiv ca s-a ferit sa vorbeasca despre Schengen la Summit

Postat la: 10.05.2019 - 12:57 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, îl acuză pe Klaus Iohannis că nu are niciun cuvânt de spus în fața liderilor europeni. Ministrul vorbește despre lipsa de acțiune a președintelui în raport cu temele de interes pentru România. Președintele s-a ferit să vorbească despre spațiul Schengen la summit-ul de la Sibiu.

"Iohannis s-a spălat pe mâini! Încă o dată! Azi am văzut toți cum domnul Președinte s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen apreciind că discuțiile tehnice nu sunt de nivelul dânsului și că subiectul trebuie abordat în formatul miniștrilor de interne. Aderarea la Spațiul Schengen nu este doar un obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne sau al Guvernului, ci un obiectiv național. Pentru asta toate forțele politice, indiferent de culoare sau doctrină, ar trebui să lucreze împreună.
Aderarea României la Spațiul Schengen ține acum doar de voința politică a Statelor Membre, iar rolul Președintelui este să contribuie la obținerea acestei voințe politice.", a scris Carmen Dan pe pagina sa de facebook.

Ministrul Internelor a făcut și un rezumat al măsurilor luate de Guvern pentru intrarea României în Schengen. "Pentru prima dată după ani buni, discuțiile despre funcționarea și extinderea spațiului Schengen au fost reluate. S-a întâmplat asta la inițiativa noastră, în cadrul Consiliului Informal JAI de la București. Și feed-back-ul a fost pozitiv. Am purtat discuții cu omologii din statele care sunt deja membre ale spațiului Schengen, inclusiv cu cei ai țărilor despre care și Președintele Iohannis știe că manifestă o opoziție față de extindere.

Am cerut și am obținut sprijinul Premierului pentru a avea discuții similare cu omologii domniei sale, iar asta a avut ca urmare că atât la București, cât și la Bruxelles s-a vorbit la cel mai înalt nivel de importanța aderării noastre la Schengen. Și tot acest minister, pe care domnul Iohannis a decis să îl ignore în ultimii ani, face acum eforturi pentru ca pe agenda Consiliului JAI din iunie să fie inclusă discuția despre aderarea României și Bulgariei.", scrie Carmen Dan.

Iar în acest context, președintele Iohannis stă și nu face nimic. "Cine îl împiedică pe domnul Președinte să folosească această importantă oportunitate a Summitului de la Sibiu pentru a vorbi cu omologii sai si despre interesele românilor? Cine îl împiedică pe domnul Președinte să folosească acest prilej pentru a le reaminti omologilor săi din Uniunea Europeană, că Romania îndeplinește obligațiile de responsabilitate privind securitatea frontierelor externe și toate celelalte cerințe legate de Schengen? Cine îl împiedică pe domnul Președinte să le solicite omologilor săi să fixeze o perspectiva realistă privind aderarea României la spațiul Schengen? Orice semnal din partea Consiliului European ar putea contribui la realizarea unanimității necesare în cadrul Consiliului JAI pentru o decizie favorabilă. Se pare însa că acest lucru nu este important pentru domnul Președinte. Este mai simplu să folosească acest Summit pentru a-si face poze, pe care să le fructifice in campania electorală din toamnă.  Cu tristețe trebuie să constat că înainte de a discuta despre succesul acestui Summit, suntem nevoiți să asistăm la o înfrângere a Președintelui. În schimb, dacă nu înțelegem cu toții noțiunea de obiectiv NAȚIONAL, îl invit public pe Președinte să scrie două rânduri despre ce a făcut pe această temă. Nu vreau să cred că trebuie să așteptăm următoarea carte...", conchide Carmen Dan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE